Konaté var enorm da Frankrike slo Marokko - kan krone super-året med VM-finale

Finalegarantist Ibrahima Konaté var stor i det franske midtforsvaret i semifinalen i VM.

Frankrike - Marokko 2-0 (1-0): Semifinalen mellom storfavorittene Frankrike og overraskelseslaget Marokko ble alt annet enn plankekjøring for den regjerende verdensmesteren, men til slutt var det kvaliteten innenfor begge sekstenmeterne som avgjorde for «Les Bleus». 

I egen sekstenmeter var det spesielt én mann som stod frem som den store spilleren for Frankrike, og det var Ibrahima Konaté. 23-åringen var tilbake i startoppstillingen til Didier Deschamps for første gang siden gruppespillet takket være Dayot Upamecanos forfall grunnet sykdom, og han takket for tilliten ved å levere en fantastisk kamp i midtforsvaret. 

Frankrike tok en tidlig ledelse ved Theo Hernandez og ble i lang tid etter scoringen utsatt for solid press fra et velspillende og energisk Marokko. Det afrikanske laget kom seg rundt på kantene ved flere anledninger og kom til innlegg, men forsøkene ble stort sett stoppet av en våken og veldig godt plassert Konaté, som spilte ved siden av Raphael Varane i midtforsvaret. 

Marokko kom nærme utlikning, men drøye ti minutter før full tid ble i stedet kampen avgjort da innbytter Randal Kolo Muani satte ballen i åpent mål med sin første ballberøring. 

Frankrike skal dermed ut i sin andre strake VM-finale og kan klare den enorme bragden som er å forsvare et VM-gull dersom de tar seg av Lionel Messi og Argentina i Doha på søndag. 

Konaté kunne neppe lagt inn en bedre søknad om å få spille den kampen, og Liverpool-stopperen kan dermed krone et fantastisk 2022 med å spille det som for mange fotballspillere er den største kampen man kan spille. Fra før har Konaté spilt ligacup-, FA-cup og Champions League-finale i år. 

Fotball-VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.