Leverte en kjempekamp og satte ny assistrekord i Premier League

Andy Robertson var tilbake på sitt beste mot Aston Villa, og er nå den forsvarsspilleren som har slått flest målgivende pasninger i Premier League-historien.

Andy Robertson leverte en utsøkt målgivende pasning til Liverpools første mål på Villa Park. Med utsiden av venstrefoten slo han den flotte pasningen fra Trent Alexander-Arnold videre til Mo Salah på en touch. Et lite kunstverk var det.

– Vi startet kampen bra. Jeg la en pasning til Darwin, og vi fikk en corner. Så spilte Trent en utrolig ball til meg, og jeg så Salah ved bakre stolpe, sa Robertson til BBC etter kampen. 

Med denne pasningen er nå Liverpools venstreback den forsvarsspilleren som har flest målgivende pasninger i Premier League-historien, da han nå tok seg forbi Leighton Baines på den listen. 

54 målgivende i Premier League

Skotten er nå oppe i 54 målgivende pasninger i Premier League, mot Baines sine 53. 

– Jeg visste jeg hadde tangert rekorden med to målgivende før VM-pausen, og jeg fokuserte på å komme tilbake etter pausen og slå den, sier skotten.

– Jeg er ikke så opptatt av individuell heder, men når du klarer noe slikt som dette i konkurranse med noen utrolige forsvarere i Premier League, så er det godt å nå toppen på en slik måte.

5-0 mot Trent

Robertson har slått fem målgivende pasninger i Premier League denne sesongen, noe som utrolig nok er fem mer enn Trent Alexander-Arnold på motsatt back, som han har en intern konkurranse med på akkurat dette området. 

– Dette var et perfekt resultat for oss. Vår borteform har ikke vært bra nok denne sesongen. Vi vet det. Vi fikk et godt resultat borte mot Tottenham før VM-pausen, og det var viktig å følge opp det. 

– Førsteomgangen kunne ikke ha gått så mye bedre for oss. Vi visste de ville reagere, være mer positive og forsøke å slå tilbake. Villa gjorde det vanskelig for oss etter pause. Vi slapp inn et mål, og måtte gå helt i kjelleren. 

– Vi klarte å vise oss fra en annen side, der vi holdt ut og så straffet dem på en kontring, sier Robertson om scoringen til tenåringen Stefan Bajcetic som avgjorde kampen.

Liverpool er fortsatt på sjetteplass i Premier League etter seieren på Villa Park, men avstanden opp til Tottenham på fjerdeplass har nå krympet til fem poeng, og Spurs har også spilt en kamp mer enn Liverpool.