Cardiff med viktig seier i generalprøven

Championship-bunnlaget Cardiff står med to strake seiere før de kommer til Anfield.

Cardiff har den siste uken tatt et stort jafs unna nedrykksstreken i Championship med to strake seiere. Helgens 2-1-triumf hjemme mot Nottingham Forest ble onsdag fulgt opp med en viktig 1-0-seier borte mot tabelljumbo Barnsley. 

Kampens eneste mål kom på bortelagets eneste avslutning mot mål. Den var det innbytter debutant Uche Ikpeazu som stod for etter 71 minutter.

Med seieren går waliserne opp i 29 poeng etter 28 kamper, og de ligger nå på 20. plass av 24 lag. På den utsatte 22. plassen, som gir nedrykk til League One, ligger nå Peterborough, ni poeng bak Cardiff. 

Ny manager har løftet laget

Liverpool og Cardiff skal søndag møtes for første gang siden april 2019 når det er FA-cup på menyen på Anfield. Da vant Liverpool 2-0 - et resultat som var med på å sende motstanderen ned i Championship. Der har de vært siden. 

De ble nummer fem i sin første sesong tilbake på nivå to, men måtte gi tapt i playoff mot Fulham. Forrige sesong ble de nummer åtte, før de denne sesongen har slitt voldsomt. Manager Steve Morison tok over etter en forferdelig periode i starten av sesongen, og har fått litt sving på sakene. Etter et par tap mot Blackburn og Bristol City har de slått fint tilbake mot Forest og Barnsley. 

I tredje runde av cupen slo de ut divisjonskollega Preston, med Sepp van den Berg på laget, etter ekstraomganger. Når de kommer til Anfield på søndag blir det andre gang de møter Premier League-motstand denne sesongen. I ligacupen måtte de se seg slått av Brighton. 

Forsterkninger

Cardiff hadde et aktivt overgangsvindu i januar der det ble både kjøp, salg og låneavtaler. De forsterket laget ved å låne inn Thomas Doyle og Cody Drameh på lån fra henholdsvis Manchester City og Leeds. Sistnevnte er cup tied etter å ha spilt tredje runde for Leeds. Det samme er onsdagens målscorer Ikpeazu, som kom inn på lån fra Middlesbrough på deadline da.

Waliserne solgte sin spydspiss Kieffer Moore til Bournemouth mot slutten av overgangsvinduet, og svarte med å hente inn Jordan Hugilll på lån fra Norwich. Han scoret i sin debut for klubben i kampen mot Nottingham Forest. 

Cardiff har også lånt inn midtbanespiller Alfie Doughty fra Stoke, men også han er cup tied etter å ha spilt i forrige runde av FA-cupen. 

Mot Barnsley stilte de med følgende lag i 5-3-2: 

Alex Smithies - Cody Drameh, Perry Ng, Sean Morrison (Aiden Flint fra 11), Mark McGuinness, Alfie Doughty (Uche Ikpeazu fra 63) - Thomas Doyle, Ryan Wintle, Will Vaulks - Jordan Hugill, Max Watters (Isaak Davies fra 56)