Søndag er det finale i Afrikamesterskapet– I finalen er vi rivaler, men etterpå er vi lagkamerater igjen

Egypt og Senegal skal ha flere kamper der veldig mye står på spill.

Søndag er det finale i Afrikamesterskapet, der Sadio Mané og Senegal møter Mohamed Salah og Egypt.

Det er Senegal som har flest profiler som er store i sine europeiske klubber, og er bookmakernes favoritt til å vinne kampen, men aldri vunnet Afrikamesterskapet én gang. Forrige gang det ble arrangert, i 2019, tapte de finalen mot Algerie.

Egypt har sin side vunnet fem ganger – sist i 2010. De har kranglet seg videre fra åttendedelsfinale, kvartfinale og semifinale etter å ha spilt ekstraomganger i alle utslagsrundene!

Dette blir den første av tre veldig store kamper med mye på spill for Mané og Salah. Først står det om å vinne Afrikamesterskapet, før de to landene skal kjempe om én plass til VM i Qatar med to playoff-kamper i mars.

Lagkamerater etterpå

I Afrikamesterskapet har vi sett at de to lagkameratene fra Liverpool har møtt på hverandre, selv om de ikke har spilt kamper mot hverandre før finalen.

Mané møtte Salah etter at Egypt hadde slått ut Marokko i kvartfinalen forrige søndag, der Salah scoret mål og hadde målgivende til Trezeguet i ekstraomgangene.

– I morgen kommer vi til å være rivaler, men etter morgendagen er vi tilbake til å være lagkamerater igjen, sa Salah på en pressekonferanse lørdag kveld

– Vi hadde en samtale etter kampen vår mot Marokko. Jeg spurte ham hvordan det gikk med hodet hans, og sa at vi forhåpentligvis møttes i finalen, sier Salah videre.

Mané landet stygt i kampen mot Kapp Verde, og måtte byttes ut i åttendedelsfinalen. Han har vært sentral både i kvartfinalen og semifinalen etter det.

Finalen i Afrikamesterskapet spilles søndag kl. 20.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.