– Kunne gått begge veier

Thomas Tuchel stolt av innsatsen til Chelsea etter den spennende finalen i ligacupen.

Thomas Tuchel måtte til slutt se Liverpool løfte trofeet etter en spennende ligacupfinale der begge hadde muligheter til å score før alt ble avgjort etter 22 straffespark. 

– Vi vet hvor sterk motstanderen er - kanskje det farligste angrepslaget i Europa for øyeblikket. De er full av individuell kvalitet og spiller i høyt tempo. Så å forsvare seg som vi gjorde, og spille på nivået vi gjorde, gjør meg veldig stolt. Jeg så en fantastisk fotballkamp som varte i 120 minutter, og vi spilte en stor rolle i den, sier Tuchel til chelseafc.com etter kampen.

– Jeg følte vi skapte litt mer, men det er jo subjektivt. Kampen kunne gått begge veier. Man trenger litt flaks og momentum for å vinne, sier han. 

– Ikke Kepas skyld

– Vi kunne ikke gjort noe annerledes. Jeg er stolt av laget, og jeg sa til guttene at de ikke må miste nattesøvnen på grunn av dette. Det var en underholdende kamp med mye intensitet, og jeg er glad for å ha vært del av det, sier han.

Den store snakkisen etter kampen var selvsagt keeperbyttet Chelsea gjorde før straffesparkkonkurransen. Kepa kom inn for Edouard Mendy utelukkende for å bli straffehelt, men spanjolen endte opp med å brenne den avgjørende straffen etter å ha sett ti baller gå i mål bak seg. 

– Det er tøft for han, men det er ikke hans skyld. Vi tok avgjørelsen, som vi gjorde forrige gang vi var i straffekonk, fordi Kepa trener med spillerne hver dag. De vet hvor god han er, og han har mer tid til å trene på disse tingene enn Edouard, som spiller mye flere kamper, sier Tuchel. 

Tar skylden

Tuchel mener straffesparkkonkurransen stod i stil til kampen, og det ble som kjent ikke gjort en eneste redning hos noen lag. 

– Dessverre kunne han ikke gjøre en redning. Straffene ble tatt på utmerket vis, og det var tøft at det var han som skulle bomme på den avgjørende straffen, sier manageren. 

Tyskeren er klar på at han tar det fulle ansvaret for tapet. 

– Vi vet ikke hva som ville skjedd om vi lot Edouard være på banen. Sånn er det, og Kepa skal ikke ha skylden. Det er det jeg som skal gjøre. Jeg tar avgjørelsene, og noen ganger fungerer det ikke. Slik er livet som fotballtrener, og det er sånn som skjer. Hvis noen skal ta skylden, så er det meg, sier han.