Situasjonen i Ukraina har ført til usikkerhet i Chelsea– Vi later ikke som at dette ikke er et problem. Det bekymrer oss

Søndagens motstander har fått en ny bekymring, som er langt mer alvorlig enn det som skal skje på Wembley.

Det russiske angrepet på Ukraina har blitt fordømt av vesten, og i Storbritannia kan det komme sanksjoner mot russiske statsborgere.

Chelsea har siden 2003 vært eid av Roman Abramovich, som er en russisk oligark. Abramovich sitt navn ble denne uken nevnt i det britiske parlamentet, og Chris Bryant fra Labour-partiet foreslo at Storbritannia skulle beslaglegge Abramovich sine eiendeler i landet, og nekte ham å eie Chelsea.

Klubbens manager Thomas Tuchel svarte overraskende åpent da han fikk spørsmål om det på sin pressekonferanse før ligacupfinalen.

– Jeg er klar over disse mulige scenarioene, og jeg er klar over at dette nå blir diskutert, sier manageren som vant VM for klubblag tidligere denne måneden ifølge the Guardian

En distraksjon før finalen

Tuchel legger ikke skjul på at det har vært en distraksjon denne uken.

– Jeg vil gjerne bruke retten min til å ikke kommentere på dette før en avgjørelse er tatt, men vi er klar over det, og det distraherer oss. Det bekymrer oss, sier han videre.

FINALEKLAR: Thomas Tuchel og Chelsea er Liverpools motstander i ligacupfinalen på søndag.

FINALEKLAR: Thomas Tuchel og Chelsea er Liverpools motstander i ligacupfinalen på søndag.

– Til en viss grad kan jeg forstå meningene, og at det er kritiske meninger mot klubben og oss som representerer klubben. Jeg skjønner det, og vi kan ikke bare distansere oss fra det. Kanskje folk vil forstå at jeg som trener eller spillerne ikke har noen innsikt i hva som foregår, sier han videre.

– For øyeblikket føler vi ikke noe ansvar for det. Vi føler at det er forferdelig, og det kan det ikke være noen tvil om. Krig i Europa var utenkelig for meg lenge. Virkningen av det er helt tydelig, og diskusjonene har en påvirkning. La oss være litt mer tålmodige, og forstå hva tiltakene vil bli, så må vi kanskje håndtere det da, sa Tuchel.

Vil ikke late som det ikke er en sak

I 2018 trakk Abramovich tilbake visumsøknaden sin i Storbritannia fordi forholdet mellom Storbritannia og Russland ble dårligere. Han har israelsk pass, og har bodd der de siste årene. I november var han tilstede på Stamford Bridge for første gang på tre år, men han har fortsatt å støtte klubben økonomisk.

Tuchel sier at han ikke vil late som at dette ikke er et problem.

– Dere har rett – vi bør ikke late som dette ikke er et problem, og jeg er enig. Situasjonen generelt for meg, støtteapparatet mitt og alle her på Cobham, og spillerne, er forferdelig. Det var ingen som forventet dette, sier 48-åringen.

CHELSEA-EIER: Roman Abramovich så nylig laget sitt vinne VM for klubblag.

CHELSEA-EIER: Roman Abramovich så nylig laget sitt vinne VM for klubblag.


– Det er ganske uvirkelig, og omtåker oss. Det legger en skygge over spenningen mot finalen, og gir stor usikkerhet. Og mye mer til alle menneskene og familiene som er enda mer involvert enn oss. Våre beste ønsker og tanker er åpenbart med dem.

– Det er likevel så mye usikkerhet rundt situasjonen for klubben vår og situasjonen i Storbritannia med slike scenario, så det gir ingen mening om jeg skal kommentere på det. Vi er klar over det, men har ikke så mye innsideinformasjon som dere tror. Ikke misforstå meg, men jeg tror også laget og støtteapparatet, meg selv inkludert, er avrevet fra det politisk. Vi driver med sport og fokuserer på sport. Ikke fordi vi gjemmer oss, for situasjonen er klar og forferdelig, det er det ingen tvil om.

Han sier at han ikke kommer til å klare legge helt bort det som skjer i Ukraina og fokusere inn mot søndagens kamp.

– Jeg tror ikke du kan det. Situasjonen er for stor, og det er ikke en isolert hendelse et sted. Det er en bekymring for Europa. Det skjer i Europa, og vi er en del av Europa. Jeg kan ikke si at vi må legge det til side. Vi må leve med det akkurat nå, og du kan ikke løpe fra det.

– Vi skal ikke stenge dørene og fokusere på fotball. Vi er fortsatt privilegerte og kan leve i fred og frihet her vi er nå. Vi er privilegert til å ha en fotballkamp, i en følelsesladd men fredelig omgivelse med supportere på stadion.

Ligacupfinalen mellom Liverpool og Chelsea spilles søndag kl. 17.30, og vises på V4 og Viaplay.