40 (!) angrepsspillere i Premier League har fått flere frispark enn Salah– Det er galskap, og dere må spørre dommerne

Jürgen Klopp vil at toppscoreren skal få mer beskyttelse – og få de frisparkene han skal ha.

I Liverpools bortekamp mot Brighton måtte Mohamed Salah forlate banen med skade. Det skjer ekstremt sjelden, og da vet en at han ikke kan fortsette.

Heldigvis var han tilbake på trening på tirsdag, og ifølge Paul Joyce i The Times har han sagt at han er klar for å spille kveldens kamp borte mot Arsenal.

Salah har vært tilgjengelig i 171 av 180 ligakamper siden han kom fra Roma sommeren 2017 – og har bidratt med vanvittige 115 mål og 43 målgivende i de kampene.

Får ikke dommeravgjørelsene med seg

Nå har det dukket opp en statistikk som viser at Salah ekstremt sjeldent får frispark, og tallene er så oppsiktsvekkende at også Jürgen Klopp tok til ordet for at noe måtte gjøres. I 2021/22-sesongen er det 40 angrepsspillere i Premier League som har fått flere frispark enn de 16 Salah har fått på sine 26 kamper.

Zaha har fått flest, med 72 frispark på 24 kamper, Ivan Toney har fått 59 på 24 kamper og Jordan Ayew har fått 57 på 25 kamper.

FÅR FLEST: Wilfried Zaha hos Crystal Palace er den angriperen som får flest avgjørelser, sesong etter sesong.

FÅR FLEST: Wilfried Zaha hos Crystal Palace er den angriperen som får flest avgjørelser, sesong etter sesong.


The Times har gått tilbake til august 2017, og sett på alle ligakampene siden Salah kom. Det er 26 angripere som har fått flere frispark. Igjen er det Zaha som har fått flest, med 458 på 155 kamper. På sine 171 kamper har Salah fått 117.

– Det er en statistikk med at Mo er den spilleren som har fått færrest frispark. Ikke at han ikke blir tatt – men de blåser bare ikke. Dersom du sammenligner ham med andre angripere er det galskap. Det er helt utrolig hvor sjelden han får frispark. Galskap, sier Klopp på den lukkede delen av tirsdagens pressekonferanse.

Klopp mener at dommerne må svare på hvorfor det er slik.

– Det betyr at det hele tiden er kontakt, han går i bakken, men må komme seg opp igjen og slike ting. Nei, dere må spørre dommerne. Jeg vet ikke, for vi føler hele tiden at han blir tatt. Så blir han konfrontert med at noen sier at han kaster seg og slike ting. Det er en skam, og jeg skjønner det ikke.

Heldigvis sjelden skadet

Sadio Mané er den Liverpool-angriperen som har fått flest frispark, med 280 på sine 160 kamper siden Salah kom – men det er langt bak Richarlison (354) og Zaha – for to angripere som er såpass mye involvert.

– Vi får ikke i nærheten av så mange frispark som vi skulle hatt. Kom igjen – jeg kan ikke forklare det. Du må spørre andre om hvordan det er mulig at han som hele tiden har ballen i og rundt boksen, uten at det er frispark. Interessant. Hvordan er det slik? Det er ikke mulig at det skal være slik, sier Klopp.

BLE TATT: I kampen mot Leicester ble Salah snytt for et soleklart straffespark. Ikke det eneste denne sesongen.

BLE TATT: I kampen mot Leicester ble Salah snytt for et soleklart straffespark. Ikke det eneste denne sesongen.

Paul Tomkins har gått i dybden og sett på hvor mye Salah er involvert, men hvor få avgjørelser han faktisk får.

Klopp var tydeligvis ganske overrasket over tallenes klare tale.

– Det er situasjoner der han går i bakken etter taklinger, så det er ikke det at han bare unngår situasjonene. Det er faktisk motsatt, og jeg kan ikke forklare det.

Til tross for alle gangene Salah tas, er det svært sjelden at han skadet.

– Det handler om å være heldig også. Han har jobbet med kroppen sin, og det er hans kropp, men en kan ikke gjøre mirakler. Det finnes spillere som er mer utsatt enn andre, og Mo har åpenbart den riktige innstillingen og den riktige kroppen for det i tillegg.

Arsenal - Liverpool spilles i kveld kl. 21.15, og vises på TV 2 Sport Premium.