24-åringen ser ut til å starte mot Forest– Gomez har vært veldig uheldig denne sesongen

Mot Nottingham Forest går det mot en startplass for 24-åringen, som har blitt linket bort denne sesongen.

Joe Gomez har kun spilt 620 minutter for Liverpool denne sesongen. Han var tilbake til pre-season etter den alvorlige kneskaden han fikk forrige sesong, som gjorde at han mistet 39 kamper, men han var ikke like klar igjen etter avbrekket som Virgil van Dijk og Joel Matip var, som var kommet lenger i sin rehabilitering etter sine langtidsskader.

I tillegg var Ibrahima Konaté kjøpt for 36 millioner pund, og startet veldig bra i Liverpool-trøya.

– Han har vært god. Joe er en utmerket midtstopper, og en enda bedre gutt. Han er bra, men det er så klart ikke den situasjonen han hadde håpet på, sier Jürgen Klopp på den lukkede delen av fredagens pressekonferanse.

– Du har en skikkelig langtidsskade, og så kommer du tilbake og tenker «jeg er klar, let’s go», og så har du et problem. Ikke et problem, men en situasjon – at tre andre midtstopperne som kunne starte tidligere enn deg og få mer og mer rytme for hver kamp, sier han videre.

Kan komme inn på laget mot Forest

Nå er Trent Alexander-Arnold skadet, og det kan bety at Gomez kan få en sjanse på høyrebacken. Det er en posisjon der han har spilt 47 ganger tidligere for Liverpool, ifølge Transfermarkt.

– Han var uheldig i FA-cupen da han testet positivt for covid, men det var en falsk positiv, og han kunne ikke spille, så han hadde uflaks i tillegg. Han er en spiller av topp klasse, og ikke noe dårligere enn noen av de tre andre som spiller, men de tre andre er inne i rytmen med kamper fordi de har spilt oftere, sier Klopp.

MYE PÅ BENKEN: Joe Gomez har vært i kamptroppen 33 ganger denne sesongen, men har kun kommet på banen i 14 kamper.

MYE PÅ BENKEN: Joe Gomez har vært i kamptroppen 33 ganger denne sesongen, men har kun kommet på banen i 14 kamper.

Gomez er en av spillerne som har blitt linket bort fra Liverpool, på grunn av manglende spilletid og at han nå virker å være et godt stykke unna landslagssjef Gareth Southgates planer for VM i Qatar. Han spiller i en posisjon der England har sett ut til å ha et problem denne sesongen, med den varierende formen til Harry Maguire og Tyrone Mings.

Gomez har blitt linket til Real Madrid og Aston Villa de siste månedene.

– Det er problemet vi har. Men for en klubb med de målene og ambisjonene som vi har, er det ting som kan skje. Det vil ikke være sånn for alltid, men så langt har det vært på denne måten. Den neste kampen vil være en god mulighet for ham, det er sant, sier Klopp.

Fra før har Klopp bekreftet at Alisson Becker kommer til å stå i mål. Det kan høres ut som at Gomez også kommer inn, enten som back eller stopper.

Nottingham Forest - Liverpool spilles søndag kl. 19.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.