Vi fulgte dagens pressekonferanse:– Inter kommer ikke til Liverpool for å være turister

Mandag ble pressekonferansen før den andre åttedelsfinalen avholdt. Her kan du se alt Klopp og Fabinho hadde å si.

Mandag klokken 13.30 møter Jurgen Klopp og Fabinho pressen før den andre åttedelsfinalen mot Inter Milan tirsdag kveld. Under kan dere lese alt som ble sagt på pressekonferansen.

Velkommen til livedekningen

Hei, og velkommen til vår livedekning av mandagens pressekonferanse før returoppgjøret mot Inter Milan. Seansen med Klopp og en spiller skal starte rundt 13.30. 

Matip, Thiago og Firmino tilbake i trening

Pressekonferansen er i gang på Kirkby. Klopp er førstemann ut før Fabinho skal i ilden etter ham. 

– Alle trente for fullt i går (Matip, Thiago og Firmino), men vi er ikke sikre enda. Vi må se hvordan de reagerer på treningen i dag. Thiago bør nok gå bra, Joel var bare ute noen dager så det bør gå bra. Med Bobby (Firmino) må vi se an ettersom han var ute lenger. Vi må se om det gir mening å gi ham noen flere dager med trening.

2-0 er en farlig ledelse

– 2-0 er en farlig ledelse. Det er ledelsen som har blitt snudd flest ganger i fotballen, tror jeg. Hvis man tror at man har vunnet når man leder 2-0 er man allerede på feil vei.

– Det var et mye bedre resultat enn forventet. Det så ikke ut som om vi skulle vinne 2-0 i store deler av den kampen. Det var en veldig tøff kamp og en vanskelig kamp å spille. Vi visste at de hadde kvalitet. 

– Martinez scoret i helgen, Dzeko scoret i helgen og Gosens er tilbake. Når jeg så Barella spille er jeg veldig glad for at han ikke spiller - han satte opp tre eller fire mål. De er et veldig erfarent lag, og de kommer ikke til Liverpool som turister. Vi er ikke et lag som forsvarer ledelser, så vi også kommer til å angripe kampen.

Hjelper det med mange kamper?

– Bare når man kan gjøre endringer. Det har vært et fryktelig kampprogram i det siste. Dersom vi kan gjøre endringer i viktige posisjoner er det mulig, hvis ikke går det ikke. Det er helt essensielt at vi endrer til fem bytter i Premier League også. 

– Jeg forstår ikke hvorfor det tar så lang tid å forstå det - Premier League må redde spillerene sine. Det handler ikke om å gi en fordel til større klubber, det handler om å ta vare på fotballen. Dersom vi innfører fem bytter vil vi se at det blir langt færre skader fremover. Vi kan gjøre endringer, og det er derfor vi er klare igjen til denne kampen. 

Byttene i helgen

– Vi holder vanligvis Mo på banen ettersom han kan kontre inn et mål og forsvare til slutten, men lørdag hadde vi muligheten til å sette inn friske bein i Diogo Jota. Det var grunnen. 

Liverpool den tøffeste motstanderen Guardiola har møtt

– Jeg kan si det samme til ham, og det var ikke enklere når han var i Bayern. Vi har presset hverandre til syke nivåer de siste årene. Jeg tror ikke City hadde fått like mange hvis vi ikke var der, og det samme motsatt. Det er bra, men det er mange kamper som skal spilles fortsatt. 

Tysk spørsmål

Klopp får et spørsmål på engelsk av tysk reporter, men får lov til å svare på tysk. Der er undertegnede beklageligvis svak. 

Med glimt i øyet sier han etter svaret at han ikke sa noe interessant. 

Tenker ikke for langt frem i tid

– Inter er sannsynligvis den tøffeste motstanderen vi kunne ha trukket. Jeg tenker ikke for langt fremover. Vi møter så mange sterke motstandere at det ikke er noen enkle kamper. Det er en utfordring, og det liker vi. 

– Hvis vi ikke hadde vært her de siste årene hadde City vært mestere i februar, men det blir bare hypotetisk og er uinteressant. På et tidspunkt må vi møte de beste lagene i verden i alle konkurranser vi er med i. 

– Kampen vi spilte i ligacupfinalen var et helt eget nivå. Det er bra for supporterne og alle som er involvert i fotballen at vi har slike kamper. Finaler er vanligvis ikke så spennende, men når vi møttes i finalen var det alle mann til pumpene for begge lag. Derfor er det bra med fem bytter - jeg skjønner ikke hvorfor du ler - det er helt nødvendig!

Klopp ferdig, Fabinho neste

– Er jeg ferdig? Konge!

Klopp er ferdig med sin del av pressekonferansen, og da venter vi på Fabinho som også skal snakke med pressen. 

Tar en kamp av gangen

– Når man vinnet et trofe er det normalt at media begynner å snakke om å vinne flere trofeer (kvadrupel), men vi tenker ikke på det. Vi tar en kamp av gangen. Vi spilte veldig bra mot Norwich og West Ham, og er fortsatt med i alle turneringer. Når man spiller for en stor klubb som Liverpool ønsker man å vinne alt. 

– Inter Milan spiller veldig bra fotball, og jeg syntes de var bedre enn oss i første omgang av forrige kamp. Vi var effektive foran mål, og det er viktig å vinne kamper slik også. I morgen har vi supporterne i ryggen, og må være på vårt beste og beholde selvtilliten på vår side. 

Hvordan er det å være med på alle fronter?

– Fysisk er det vanskelig, men det er bra for stallen at alle får vise kvaliteten sin. Spillere som ikke spiller like mye har muligheten til å spille i alle konkurranser. Det er nytt for oss - det var første gang jeg spilte en nasjonal cupfinale mot Chelsea, og nå har vi kommet langt i FA-cupen også. 

– Vi er Liverpool, og må prøve å vinne alt vi kan. For selvtilliten er det alltid bra å spille mange kamper, og vi må være klare fysisk og mentalt i hver kamp. 

Straffen mot Chelsea

– Dagen før prøvde jeg en panenka. Det var bare meg og Luis Diaz uten keepere. Jeg sa til ham at jeg skulle gjøre det hvis det gikk til straffer, og han trodde ikke på meg. Da jeg gikk mot ballen bestemte jeg meg for å prøve en panenka, og det fungerte bra. 

– Når man skyter et slikt straffe må man være klar over at lagkameratene kommer til å hudflette deg etterpå, men jeg hadde bestemt meg og gikk for det. 

Situasjonen for ett år siden

– Jeg husker at selvtilliten vår var veldig lav etter tapet mot Fulham i fjor, og det var det samme etter kampen mot Burnley. Etterpå snudde det med en seier mot RB Leipzig, og vi klarte å snu situasjonen rundt. Siden starten av denne sesongen har vi fått tilbake spillere, og det er bedre for meg og laget at jeg ikke spiller stopper lenger. Det er bra for alle at vi ikke har så mye skader lenger. 

Gode relasjoner

– Vi kjenner hverandre veldig bra nå, selv om vi har mistet noen viktige spillere. Gini var viktig for oss, Shaqiri og Lovren var også viktige. Når man har spilt sammen i fire-fem år går mange ting automatisk, og derfor har vi blitt bedre. 

Diaz kommet raskt inn i gruppa

– Diaz var en av de beste spillerne i finalen mot Chelsea, og det var bare hans tredje kamp for oss. Han er imponerende - det er ikke enkelt å spille på et høyt nivå når man bytter nivå og land, men det ser ut som om han har spilt her i lang tid. Det har vært veldig imponerende. 

Trent Alexander-Arnolds viktighet

– Trent er veldig viktig for oss. Han finner alltid en løsning med en viktig pasning. På siste tredjedel kan han endre kampen - 16 målgivende er veldig imponerende for en høyreback. 

– Når jeg ser Trent spille er det vanskelig å finne en høyreback som har spilt slik tidligere. Han ser mer ut som en nummer åtte eller ti enn høyreback. Han kan bli den beste høyrebacken i historien!

Pressekonferansen avsluttet

Da er også Fabinho ferdig med sin del av pressekonferansen. Takk for oss!