– Liverpool må skjerpe seg

Liverpool tapte tirsdag sin tredje kamp for sesongen. Av 44 mulige. Statistikken er altså ikke så aller verst. Men en av journalistene som følger laget aller tettest værer fare.

Det kan virke uberettiget å kritisere et lag som akkurat har sikret seg en kvartfinaleplass i Champions League, skal spille kvartfinale i FA-cupen, har heng på ligalederen i Premier League og nettopp har vunnet ligacupen. Men James Pearce i The Athletic synes likevel det er grunn til å rope et aldri så lite varsko etter 1-0-tapet for Inter i returkampen i åttendedelsfinalen i Champions League.

– Det er ingen grunn til å si at Liverpool var heldige mot Inter, da italienerne bare hadde to skudd på mål i løpet av 180 minutter. Ja, de skapte masse problemer med sin hardtkjempende spillestil, men Liverpool-keeper Alisson ble ikke satt på mange prøvene, slår Pearce fast.

Tre tap på 44 kamper

Han mener det likevel er en viss grunn til bekymring for Jürgen Klopp etter denne kampen.

– Tapet var bare Liverpools tredje på 44 kamper denne sesongen, men vi kan likevel ikke feie det under teppet. Vi kan ikke si at tapet var irrelevant bare fordi Liverpool er videre i Champions League. Det er en lekse å lære her. Liverpool må skjerpe seg, ellers vil konsevensene bli langt alvorligere enn bare såret stolthet etter dette tapet på Anfield.

Pearce mener at Liverpool må levere perfekte resultater de kommende elleve ukene, om de skal slå Manchester City i Premier League og gjøre dette til en historisk sesong. 

– Om alt går etter planen vil Liverpool ha fem Champions League-kamper og tre FA-cupkamper til, i tillegg til de elleve ligakampene. Det vil bety 63 knalltøffe kamper på en sesong, slår Pearce fast.

Athletic-journalisten snakker altså om hva som kreves for at Liverpool skal klare en historisk kvadruppel. De røde er seks poeng bak City i Premier League, men har en kamp mindre spilt.

– Liverpool må fortsette å vinne frem til de skal gjeste Etihad søndag 10. april. Det er ikke rom for å gjøre feil. Og så må de spille sin beste kamp for sesongen om de skal klare å slå City i deres egen lekegrind, skriver Pearce.

Hengekampen spilles i neste uke

Nå gjenstår ligakamper mot Brighton og Arsenal, samt kvartfinalen i FA-cupen mot Nottingham Forest, før landskampavbrekket i slutten av mars. Alle tre er bortekamper.

– Fra ligacupfinalen og frem til nå har Liverpool bare gjort tre mål på seks og en halv time med fotball. De hadde hellet med seg både på Wembley og da Manuel Lanzini bommet på en kjempesjanse for West Ham på Anfield. Alexis Sanchez sitt røde kort var også en gave fra gudene, som gjorde at Liverpool fikk kontroll på Inter igjen.

MÅLTØRKE: Diogo Jota har spilt seks kamper uten å score mål.

MÅLTØRKE: Diogo Jota har spilt seks kamper uten å score mål.

Pearce mener at Liverpool ikke kan basere seg på tilsvarende flaks helt frem til slutten av mai.

– Liverpool må finne flyten og begynne å fungere som lag igjen, påpeker han. 

Angripere som ikke scorer mål

Han mener det er foruroligende at toppscorer Mohamed Salah har gått tre kamper uten å finne veien til nettmaskene, bare for andre gang denne sesongen. Mot Inter traff han begge stolpene.

– Begynner alle minuttene han spilte for Egypt i Afrikamesterskapet, der han spilte 120 minutter i alle fire utslagsrundene, å prege ham? Han har ikke vært like frisk og toneangivende i det siste. Det har også gått seks kamper siden sist Diogo Jota scoret. 

Det er mye å fundere på for Klopp foran helgens kamp. Liverpool må fremstå på en annen måten om større trofeer skal få plass i trofeskapet ved siden av ligacupen

– Det var heller ikke bare avslutningene som Liverpool slet med mot Inter. Klopp var ikke fornøyd med lagets kontringspress, spesielt i første omgang. Det ble for enkelt for italienerne å spille seg ut av forsvar, og vertene slet også med Inters mannsmarkering, noe som førte til at de ga fra seg ballen alt for lett.

– Det er mye å fundere på for Klopp foran helgens kamp. Liverpool må fremstå på en annen måten om større trofeer skal få plass i trofeskapet ved siden av ligacupen, avslutter Pearce.