Neste sesong kan vi se Jonathan Moss på Liverpool-trening

PGMOL vurderer nye tiltak for å bedre forholdet mellom dommere og spillere.

Manchester Uniteds midlertidige manager Ralf Rangnick har kommet med et ganske overraskende forslag for å bedre forholdet mellom spillere og dommere.

Tyskeren har foreslått at dommerne skal trene sammen med Premier League-spillerne, og dommerorganisasjonen PGMOL vurderer nå forslaget seriøst. Allerede neste sesong kan vi se dommere som Stuart Atwell og Jonathan Moss på Liverpool-trening, rapporterer Daily Mail.

Det var på et møte mellom Premier League-sjefene og dommersjef Mike Riley at Rangnick nylig kom med forslaget, skriver avisen.

Fikk støtte

Synspunktet fikk støtte fra de andre som deltok på møtet, som var enig i at dommerne burde få tilgang på de fantastiske fasilitetene som Premier League-klubbene har på sine treningsanlegg.

Detaljene for hvordan det skal fungere er ikke klart, men dommerne vil også kunne dømme kamper på trening for at det skal bli en bedre forståelse for rollen. Rangnick mener at det vil hjelpe dersom dommere og spillere blir bedre kjent, og få slutt på en del negative holdninger og forståelser.

Kilder som var tilstede sier at stemningen på møtet, som gikk over to dager, skal ha vært god, selv om det var forventet at det kunne bli ampert på grunn av de mange kontroversielle situasjonene som har oppstått denne sesongen. Jürgen Klopp skal sammen med Dean Smith (Norwich), Frank Lampard (Everton), Graham Potter (Brighton) og Rangnick ha argumentert for behovet for at det kom inn egne personer som tok seg av VAR. De ønsker at de VAR-ansvarlige får skikkelig trening, og har riktig oppfattelse av spillet til å bruke systemet.

De kontroversielle «tunge flaggene» var også tema, og Riley skal ha sagt at de tenker å redusere bruken av det. Denne sesongen har det vært veldig mange «tunge flagg», og for et lag som Liverpool som setter motstanderen så ofte i offside, har det vært frustrerende at situasjoner likevel skal spilles ut selv når offsiden er klar.