– Ni kamper, ni finaler. Jeg tror vi kan klare det

Diogo Jota på hugget etter å ha scoret det viktige ledermålet mot Arsenal.

Diogo Jota hadde hatt en relativt stille kamp frem til han scoret på sin første og eneste sjanse og sendte Liverpool i ledelsen tidlig i andre omgang i onsdagens bortekamp mot Arsenal. Den portugisiske måltyven har nå scoret syv mål på syv kamper mot London-klubben i Liverpool-drakt. 

Onsdag kom scoringen i grevens tid. Det første som skjedde etter målet var nemlig at han sammen med Luis Diaz ble byttet ut til fordel for Roberto Firmino og Mohamed Salah. 

– Jeg så Mo og Bobby på sidelinjen og visste ikke om det var jeg som skulle ut, men jeg forventet nok at det skulle skje. Men hvis du først skal gjøre deg ferdig med en kamp er det ingen bedre måte å gjøre det på enn med en scoring, sier han.

Ni finaler

I et intervju med liverpoolfc.com etter kampen snakker Jota om tittelmulighetene og det faktum at de røde nå bare er poenget bak Manchester City før sesongens siste landslagspause. 

Jota bekrefter at det er en situasjon Liverpool hadde takket ja til om de hadde fått den tilbudt i januar. 

– I januar var avstanden mye større, så vi har klart å redusere den. Nå er det opp til oss. Ni kamper, ni finaler. Jeg tror vi kan klare det, sier han.

En energisk og utholden spiller som Jota trives godt med at det kommer livsviktige kamper omtrent hver tredje dag. 

– Det er veldig spennende å kjempe på alle fronter. Jeg tror vi kan ta de titlene. Vi står sammen som en gruppe og har så godt som alle spillere tilgjengelig, så vi kan kjempe for det, sier han.

Sterkt både offensivt og defensivt

Med kjøpet av Luis Diaz og en gunstig skadesituasjon har det blitt mer rom for å dele på spilletiden for Liverpools angrepsspillere, slik Jota fikk merke onsdag da han ble byttet ut relativt tidlig til Jürgen Klopp å være. 

– Vi har muligheten til å rotere litt mer og få litt ekstra energi. Vi er med i alle turneringer og spiller mange kamper, så alle blir viktige. Det er spennende tider, sier han.

25-åringen skryter også av den defensive delen av laget. Liverpool har vunnet ni strake kamper i ligaen og kun sluppet inn to mål på veien. 

– Det er ikke lett å komme hit og holde nullen. Alle måtte jobbe hardt for det, ikke bare den bakre rekke, men de skal likevel ha honnør sammen med Ali, som gjorde noen viktige redninger. Vi holder sammen som en gruppe. Nå har vi én kamp igjen før landslagspausen, før vi kommer tilbake og er klare for å gi alt, sier han. 

Jota får ikke slappe av når han skal ut på landslagssamling med Portugal. De skal møte Tyrkia til VM-playoff torsdag 24. mars. Skulle de vinne den kampen blir det finale mot Italia eller Nord-Makedonia fem dager senere.