To scousere med Liverpool-sympatier har skapt krisestemning i Everton

Nedrykksspøkelset har lagt sin klamme hånd over Goodison Park.

To scousere, en tidligere Liverpool-spiller og en stor Liverpool-fan, har sendt Everton på randen av nedrykk. 

Wolverhampton-kaptein Conor Coady gjorde kampens eneste mål på Goodison Park i ettermiddag, da han headet ballen i mål bak Jordan Pickford etter et innlegg fra Ruben Neves fire minutter etter pause. Den tidligere Liverpool-spilleren sørget dermed for at blåtrøyene gikk på sitt fjerde strake nederlag i Premier League.

Everton holder seg nå kun over nedrykksstreken på grunn av bedre målforskjell enn Watford, men det skal sies at gultrøyene har spilt tre kamper mer.

Frank Lampards mannskap så aldri ut til å komme tilbake i kampen etter Coadys scoring, og ettermiddagen ble enda verre da Jonjoe Kenny fikk to gule kort på tre minutter, slik at vertene måtte avslutte kampen med ti mann.

VIKTIG SCORING: Joe Gelhardts scoring fire minutter på overtid mot Norwich kan vise seg å bli gull verdt for Leeds.

VIKTIG SCORING: Joe Gelhardts scoring fire minutter på overtid mot Norwich kan vise seg å bli gull verdt for Leeds.

Gutten som ikke fikk kontrakt med Liverpool ble helten på Elland Road

At en annen scouser og Liverpool-fan, Joe Gelhardt, scoret seiersmålet for Leeds fire minutter på overtid i kampen mot Norwich, gjorde ikke stemningen bedre på Goodison Park. Den 19 år gamle innbytteren hadde vært på banen i mindre enn to minutter da han satte ballen i tomt mål etter en Raphinha-assist, og ble den store helten på Elland Road.

Dermed tok Leeds et langt steg vekk fra nedrykksstriden. Hvittrøyene er nå fire poeng foran Watford, med like mange kamper spilt, og like mange poeng foran Everton, men på andre siden av Stanley Park setter man nå sin lit til de tre hengekampene man har til gode i forhold til de to nedrykksrivalene. Men Everton føler også pusten av Burnley i nakken, ett poeng bak og med en kamp mer spilt.