Tror Carvalho-overgangen blir gjennomført i sommer

Paul Joyce i The Times har kommet med en overgangsoppdatering.

The Times-journalist Paul Joyce er blant journalistene som har mest innsikt i hva som skjer i Liverpool, og torsdag har han gjestet podcasten Kenn7 og blant annet snakket om mulig overgangsaktivitet for klubben i sommer. 

En overgang Joyce tror kommer til å skje er Fulhams Fabio Carvalho. Unggutten var klar for Liverpool i januar, men overgangen ble ikke registrert i tide før deadline. 19-åringen er på utgående kontrakt i London-klubben og forhåpentligvis fremdeles lysten på å bli rød. 

– Jeg tror den kommer tilbake på agendaen i sommer, og det er en overgang jeg kan se kan komme til å skje. Liverpool gikk langt i januar for å få den i boks, men lånet tilbake til Fulham gjorde at tiden gikk ut. Den vil nok få nytt liv i sommer, jeg ser ingen grunn til at det ikke skal skje, sier journalisten.

Mange blir linket - men alle er for dyre

I podcasten får Joyce spørsmål om en rekke andre navn som i større eller mindre grad blir linket til Liverpool. 

Om Dortmund-midtbanespiller Jude Bellingham sier han følgende: 

– Det er komplisert på grunn av prisen samt det faktum at det ser ut som Dortmund mister Haaland i sommer. Han er av interesse for mange klubber, men prisen rapporteres å være på 100 millioner pund. Det kompliserer ting. I tillegg til Haaland-situasjonen. Jeg vet ikke om Dortmund vil miste to nøkkelsepillere, og det er mye snakk om Haaland og hans klausul nå, med City og Real Madrid som blir linket.

Monacos Aurelien Tchouameni passer nok i så fall bedre Liverpools profil prismessig, men Joyce har ikke hørt at det rører seg noe i den forbindelse. 

Paolo Dybala er en annen spiller som blir nevnt. Argentineren blir en fri agent i sommer når kontrakten med Juventus går ut. 

– Jeg har ikke hørt noe der. Liverpool linkes til så mange spillere. De har en veldig sterk angrepsrekke, og kontraktssituasjonen til Salah, Firmino og Mané kommer til å diktere mye, sier Joyce om trioen som er på utgående kotnrakt neste sesong.

Joyce får også spørsmål om West Hams ettertraktede mann Declan Rice. 

– Jeg leste i avisen at han verdsettes til 150 millioner pund. Det vil ikke skje til den prisen, sier han.

Spillere kan forsvinne

Det blir en spennende sommer også med tanke på salg. Flere spillere må av ulike grunner vurdere fremtiden sin om noen måneder. Joyce sier Divock Origi til AC Milan på gratisovergang virker som en sannsynlig mulighet. 

Han tror også Takumi Minamino kan være aktuell for salg, og nevner Leeds som en mulighet. 

– Han var linket til Leeds i januar, og Jesse Marsch var hans manager i Salzburg, sier Joyce. 

Det er også spørsmål rundt fremtiden til midtbanespillerne, Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita, James Milner og Curtis Jones.

– Det blir spennende å se hva som skjer med Jones i sommer. Klopp virker å ha stor tro på ham, sier Joyce. 

Når det gjelder salg avhenger det mest av hva slags eventuelle bud som kommer inn. 

– Liverpool er en klubb som selger dyrt - det er en av styrkene med overgangsstrategien at de har klart å få inn store summer. Men det reduserer antall lag du kan selge til. Det er spørsmål rundt noen spillere som kanskje ønsker å spille mer regelmessig. Samtidig må man spørre seg om man vil forlate Liverpool i denne perioden. Er det bedre å få 20 kamper for Liverpool som kjemper om alle trofeene, eller 35 kamper andre steder, spør Joyce.