Kilder i Liverpool:Mener Konate er verdt godt over 70 millioner pund etter under en sesong i rødt

Liverpool utløste utkjøpsklausulen og hentet Ibrahima Konate i sommer. Nå har prislappen økt betraktelig, selv om han overhodet ikke er for salg.

Det tilhører sjeldenhetene at nye spillere går rett inn i et Klopp-lag uten en periode med tilpasning først. 

Fabinho og Andy Robertson er kanskje de mest omtalte eksemplene på spillere som trengte en halv sesong på å bli vant med systemet, men som etter det har vært fast inventar i laget. 

Det sier mye om spilleren Liverpool har skaffet seg i Ibrahima Konate at han sømløst har tredd inn i laget de gangene det har vært påkrevd. Etter bare 16 kamper i rødt fikk han sitt første trofe mot Chelsea. 

Mot West Ham fikk han bryne seg på Michail Antonio, blant ligaens mest utfordrende spisser å møte, uten at det så ut til å affisere den unge franskmannen. 

Konate er overhodet ikke for salg, men dersom han hadde vært det er det enighet på Anfield om at prislappen hadde vært langt høyere enn de 35 millioner pundene Liverpool betalte for ham i sommer. 

Doblet prislappen

På bakrommet hos Liverpool mener de nå at de hadde mer enn doblet prisen de betalte om de skulle ha solgt Konate, selv om det ikke er noen fare for det. 

«Hvis noen skulle ha kjøpt Konate i dag, hadde ikke engang det dobbelte av det vi betalte vær nok», skal være kommentaren som sirkulerer i korridorene ifølge Romano. 

Joel Matip ser bedre ut enn noen gang, og Virgil van Dijk er snart tilbake på sitt beste, men den gang de to begynner å stagnere har Liverpool stopperkjempen klar for de neste ti årene. 

VANT KAMPEN: Klopp sjarmerte Ibou i senk.

VANT KAMPEN: Klopp sjarmerte Ibou i senk.

Var ønsket av Chelsea-sjef Thomas Tuchel

Det virket lenge som om Klopp var den eneste som ønsket Konate i transfervinduet, mens resten av fotball-Europa kjempet om hans makker Dayut Upamecanos signatur. Det skal ikke stemme, ifølge transferguru Fabrizio Romano. 

Chelsea, skal ha vært blant klubbene som ønsket seg 22-åringens signatur, skriver Romano i sin spalte for Anfield Watch

Konate var på Thomas Tuchels liste for et år siden, men Liverpool var smarte og raske med avtalen med spilleren, og betalte utkjøpsklausulen på 35 millioner pund. 

I mellomtiden har tidligere lagkamerat og landsmann Dayut Upamecano - som var den mest ettertraktede av de to - slitt mer med å få fotfeste i Bayern Munchen, selv om han har fått mye spilletid.