«Dette er første gang de to beste lagene i England er de to beste lagene i verden»

Jamie Carragher mener vi aldri har sett maken til duellen mellom Liverpool og Manchester City.

Jamie Carragher mener ingen dueller kan måle seg med den vi nå ser utspille seg mellom Jürgen Klopps Liverpool og Pep Guardiolas Manchester City. Han mener rivaliseringen mellom de to klubbene er den største, mest intense og den med høyest kvalitet i engelsk fotball historie, og at den overgår tidligere dueller som for eksempel da Manchester United og Arsenal knivet om ligatitler på starten av 2000-tallet. 

«Dette er unikt. Dette er første gang de to beste lagene i England er de to beste lagene i verden, ledet av de to beste managerne i sin generasjon», skriver scouseren i sin spalte i The Telegraph før gigantenes møte på Etihad søndag. 

Han mener vi må tilbake til 70-tallet for å finne noe som kan matche det vi nå ser. 

«Det nærmeste du kommer Liverpool mot City nå er Liverpools rivaleri med Nottingham Forest på slutten av 1970-tallet, da det finnes argumenter for å si at de to beste lagene i England var de to beste i Europa. Men Liverpool og City i 2022 treffer på alle punkter», skriver Carragher. 

Innflytelse på hver sin måte

«De er blant de beste lagene noensinne i engelsk fotball og ledes av legendariske trenere som ligger langt foran alle andre i dette landet. Pep Guardiola og Jürgen Klopp skiller seg til og med ut fra storheter fra fortiden fordi de har hevet listen for hva som kreves for å vinne ligatittelen. Chelsea så ut som de skulle gjøre det til en kamp mellom tre lag, men sviktet under det vedvarende presset om å vinne hver eneste kamp for å henge med». 

Carragher skriver at Guardiola og Klopp på hver sin måte har endret hvordan fotball spilles. 

«Guardiolas innflytelse har spredt seg til hele verden med lag som er opptatt av en ballbesittende spillestil, mens hver eneste store europeiske liga har minst én Klopp-imitator, som prøver å gjenskape hans metoder for å vinne ballen tilbake så høyt i banen som mulig. Hver eneste trener som kommer opp velger enten Guardiola eller Klopp sin metode. De har sine inspirasjoner, som Johan Cruyff og Arrigo Sacchi, men de har tatt eierskap til sin egen stil», skriver Sky Sports-eksperten.

«De har allerede skrevet om klubbrekorder. Nå er de i ferd med å gjøre det igjen», skriver Carragher.

Klopp har gjort en formidabel jobb

Carragher trekker spesielt frem jobben Klopp har gjort i Liverpool som enestående. 

«Ingen i City, Chelsea eller Manchester United trodde Liverpool ville bli gjenopplivet til den stormakten de er i dag. De visste at Klopp var god, men i 2015 tilsa ressursene på Anfield sammenliknet med rivalene at det var usannsynlig at klubben skulle bli så konkurransedyktig som nå». 

«Klopps oppnåelser er enda mer ekstraordinære med tanke på hva han har kjempet mot, spesielt i form av City og deres evne til å bruke mer penger enn alle andre. Realiteten - at City vet at hvis de vinner ligaen er det forventet, mens hvis Liverpool gjør det er det mot alle odds - betyr at det alltid vil være en ekstra spenning». 

«At lagene skal møtes for å duellere om hvor trofeene havner har føltes uunngåelig i flere måneder. Etihad på søndag og Wembley neste uke vil vise hvor maktbalansen ligger. Og se ikke bort fra at det blir et nytt møte i Paris i mai», skriver Carragher.