Her er Alisson soleklart best i klassen

Jamie Carragher med analyse av Alisson Becker i dagens Monday Night Football.

Monday Night Football er alltid et høydepunkt for de som liker analyse og statistikk i fotballen, og Jamie Carragher er ikke bare blant de beste formidlerne - han er også dyktig når det gjelder å finne grunner til at lag spiller som de gjør, og hvordan lag har ulik tilnærming til de ulike delene av spillet. 

Før mandagens kamp mellom Crystal Palace og Leeds på Selhurst Park var blant annet keeperspill og Alisson Becker tema. 

Carragher har gravd dypt for å underbygge teorien om at Alisson er best i klassen når det gjelder én-mot-én-situasjoner der en spiller kommer alene med keeper. Tallene som bekrefter teorien er lagt frem av Twitter-bruker John Harrison, som har spesialisert seg på keeper-analyse. 

Stopper mange én-mot-én-muligheter

Tallene viser at Alisson er soleklart best blant keeperne i Premier League når det kommer til å redde én-mot-én-situasjoner. Han må også i aksjon i langt flere slike situasjoner enn konkurrentene i toppklubbene, både fordi Liverpool står høyt med forsvaret og fordi Jürgen Klopp og co vet at de har en mann der bak som kan gjøre det verdt å gamble litt mer enn andre. 

– Liverpool og Alisson skulle ha sluppet inn åtte mål mer enn de har gjort i én-mot-én-situasjoner, sier Carragher og viser til xG-tall som er samlet opp fordelt på de 47 slike situasjonene Liverpool har sluppet til. 

Mens Liverpool både skaper mer og scorer mer enn Manchester City, er det de lyseblå som leverer de beste tallene defensivt. Liverpool har et høyere antall forventede baklengsmål, men mange av disse blir altså stoppet av det Klopp mener er verdens beste keeper. 

– Liverpool stoler på at keeperen tar seg av en én-mot-én-situasjon i hver eneste kamp, og de har den beste til å gjøre det. Dessuten vil den høye forsvarslinjen hjelpe dem offensivt og føre til at de scorer flere mål, sier Carragher. 

Offside-kongene

Den høye forsvarslinjen bringer flere goder med seg. Tallene for hvor mange ganger lagene setter motstanderen i offside er bemerkelsesverdige. 

Liverpool har satt motstander i offside hele 131 ganger denne sesongen, og ingen er i nærheten. City følger nærmest med 82 tilfeller, mens Wolves følger deretter med 76 ganger. 

Leicester følger deretter med 64 ganger, noe som betyr at Liverpool har satt motstander i offside mer enn dobbelt så mange ganger som 17 av ligaens 20 lag.