Med all sannsynlighet Origis siste derby

Divock Origi scoret sitt sjette mål mot Everton.

Da timen var spilt satte Jürgen Klopp inn Divock Origi i gårsdagens Merseyside-derby mot Everton. To minutter senere var han involvert i kampens første scoring – da han var tredje sist på ballen. Fem minutter før slutt gjorde han som i i Champions League-finalen i 2019, da han la på til 2-0 og roet det som var av nerve igjen i kampen.

27-åringen har scoret seks mål og har tre målgivende så langt denne sesongen, men har kun spilt 16 kamper. 11 av kampene har vært som innbytter. Han har kun spilt 563 minutter denne sesonger, rett i overkant av seks fulle kamper dersom det regnes om etter 90-minuttere.

Jürgen Klopp tok seg god tid til å rose belgieren etter kampen.

– Divock er en legende, både på og utenfor banen. Han er en fantastisk fotballspiller, og jeg vet det høres latterlig ut fordi jeg ikke bruker ham så ofte, sa Klopp etter kampen.

– Han er en verdensklasse-spiss. Han er vår beste avslutter. Definitivt. Han har vært det hele tiden, og alle vil si det samme.

Han ble kåret til banens beste, både av Sky Sports og her på liverpool.no.

Trolig hans siste derby

Dette var Origis 10. derby, og sjette gang han scoret mot den blå naboen. Ifølge Opta har han scoret dobbelt så mange mål mot Everton som mot noen annen motstander.

Michael Reid i Opta melder at kun Steven Gerrard, med sju scoringer, har scoret flere mål mot Everton på Anfield enn de seks scoringene Origi har scoret mot blåtrøyene på Liverpools hjemmebane. 

Men gårsdagens mål er også med all sannsynlighet det aller siste. Det kan det også være fordi Everton er i reell fare for å rykke ned, og nå er under streken – men i hovedsak er det fordi alt nå tyder på at Origis tid i klubben er over. Fabrizio Romano har lenge rapportert at spilleren langt på vei er klar for Serie A-leder AC Milan fra sommeren.

«Origi vil forlate Liverpool i juni. AC Milan leder i kampen om å signere ham gratis», twitrer Romano.

– Han vil eksplodere

Etter seieren mot Everton kunne vi se Klopp gi Origi en lang og god klem. Etter kampen handlet mye om Origi.

– Du ser ham gjøre ting som dette på trening, og så kommer han ikke med i troppen på grunn av kvaliteten til de andre spillerne. Det er veldig hardt for ham. I dag var det andre spillere som ikke kom med i troppen, som er i veldig god form. Jeg må ta vanskelige avgjørelser, for alle spillerne ønsker å bidra, og alle er ansvarlige for situasjonen vi befinner oss i, sa Klopp.

– Alle elsker Div, og med rette. Han ble igjen helt avgjørende. Jeg er veldig, veldig glad på hans vegne.

Han er klar på at Liverpool vil savne ham dersom han drar. Han tror han vil bli en stor suksess i en annen klubb.

– Vi vil savne Divock Origi. Dersom han drar, vil han eksplodere uansett hvor det er. Han er en spiss i verdensklasse, en legende, og vil for alltid være en legende.

Origi har 41 mål og 17 målgivende på 173 kamper for Liverpool FC. 105 av kampene har vært som innbytter.

HELTEN: Divock Origi kom inn og ble igjen avgjørende mot Everton.

HELTEN: Divock Origi kom inn og ble igjen avgjørende mot Everton.