Akademiansatt forlater Liverpool til fordel for Gerrards Aston Villa

Phil Roscoe bytter klubb etter over 17 år som ansatt i Liverpool.

Steven Gerrard henter Phil Roscoe fra Liverpool til å bli del av sitt støtteapparat i Aston Villa. Roscoe har vært ansatt i Liverpool i over 17 år og blant annet hatt rollen «health and education officer». Den siste perioden har han vært ansvarlig for spillernes velferd på akademiet. 

I Aston Villa skal han få jobbe med seniorspillerne Gerrard disponerer i førstelagstroppen. Gerrard har nylig uttalt at han er veldig opptatt av at spillerne får den støtten og oppfølgingen de trenger for at de skal prestere på sitt beste, skriver The Athletic, som melder om overgangen fredag. 

Roscoe har blant annet jobbet med spillere som Trent Alexander-Arnold og Raheem Sterling i sin tid på akademiet. The Athletic skriver at Roscoe kommer til å bli et tap for akademiet, som stadig utvikler nye spillere som imponerer Jürgen Klopp og de andre i førstelagsapparatet. 

Flere medlemmer av Gerrards støtteapparat har en fortid i Liverpool. Michael Beale, Gary McAllister og Tom Culshav har viktige roller som støttespillere til scouseren. 

Liverpool skal spille borte mot Aston Villa førstkommende tirsdag.