– At vi ikke klarte det i ligaen gir ekstra motivasjon før Champions League-finalen

Når det ikke ble ligatittel er ønsket om å løfte Champions League-pokalen enda større.

– Guttene spilte en utrolig sesong, hele reisen 2021-22 så langt er absolutt eksepsjonell. Jeg mener at kampen i dag igjen viste hva som bor i dem. Vi slipper inn et tidlig mål, som var en smell, spiller ikke fotball sånn som vi pleier. Må ta av Thiago tidlig, som ikke hjelper. Fortsatt finner de en måte, sier Jürgen Klopp på sesongens siste dag.

– Det er helt enestående. 92 poeng er vilt, med alle de kampene vi har spilt.

Stolt og skuffet

Selv om skuffelsen var tydelig hos Klopp, satt den ikke lenge i. Det brede smilet var tilbake når han vandret rundt og takket supporterne.

SISTE SERIEDAG: Smilene var raskt tilbake på Anfield i en sesong som fortsatt lever.

SISTE SERIEDAG: Smilene var raskt tilbake på Anfield i en sesong som fortsatt lever.

– Jeg er stolt men jeg er selvsagt også skuffet også. Det finnes kanskje verre scenarioer. Om vi hadde vært et poeng foran og ikke klart det, trolig hadde det føltes endra verre. Bortsatt fra det så er det ikke gøy. Men det er ikke helt uventet, naturlig nok, det var klart før kampen at flere ting måtte skje.

Citys tittel satt langt inne

54-åringen var påpasselig med å berømme rivalen Manchester City, som tok sin fjerde ligatittel på fem sesonger.

– Jeg har sagt det i alle intervjuer og vi si det her også. Gratulerer til Man City, Pep Guardiola, alle ansatte, spillerne, hele klubben, som mestre. Vi var nære, men til slutt ikke nærme nok. Sånn er det.

For supporterne var det likevel som om en drøm utfoldet seg i levende live. Etter 69 minutter gjorde tidligere Liverpool-spiller Philippe Coutinho 2-0 til Aston Villa på Etihad. Klopp derimot var fokusert i sin verden.

– Jeg kan se for meg at det var mye verre for folket som var hjemme og så på TV-en, overalt i verden, alle Liverpool-fans så Aston Villa ledet 2-0 og tenker at det virkelig kan skje.

– Jeg var egentlig ikke klar over det, i mitt hode var det 1-0 og City kunne ha utlignet, jeg visste det ikke. Jeg hørte nå hele historien først etter kampen.

Lite som skiller

Kun et poeng skilte de to storklubbene på målstreken. Med 93 og 92 poeng var de i særklasse. Chelsea på 3.-plass hadde kun 74 poeng. I løpet av 38 kamper vant Liverpool 28 av dem, kun to ble tapt.

– Sesongen var så jevn, så tett, øyeblikk, avgjørelser, slike ting, når det er ett poeng som skiller. Det jeg har lært om livet er at om du holder deg på sporet, om du fortsetter, du vil bli belønnet. Ikke i dag, den maksimale belønningen. Men vi vil få den. Det handler om oss og fortsette, og det er det vi vil gjøre.

Økt apetitt for å vinne Champions League

Kommende lørdag møter Jürgen Klopp Carlo Ancelottis Real Madrid. «Los Blancos» er fulle av selvtillit etter å ha vunnet sin 35. ligatittel, og Ancelotti har med det vunnet ligaen i samtlige de fem store (England, Tyskland, Spania, Frankrike, Italia).

– Disse konkurransene har ingenting med hverandre å gjøre. Denne sesongen er helt utrolig og vil ikke ende i dag. Den ender neste uke. Og der vil vi forsøke absolutt alt.

– Vi har nå fem dager til å forberede finalen, det er planen. Vi møter et svært erfarent lag, men det er greit. Å ikke vinne ligaen i dag økte apetitten vår for å gjøre opp for det neste uke.