– Blir definitivt klar til Champions League-finalen

Jürgen Klopp kom med en god nyhet på pressekonferansen.

Jürgen Klopp var tidlig på plass til dagens pressekonferanse før finalen mot Chelsea i FA-cupen på Wembley lørdag. Der kunne han åpne med en gladnyhet.

Fabinho måtte forlate banen på Villa Park etter en halvtimes spill tirsdag, og med det fryktet man at sesongen var over for brasilianeren. Undersøkelser viste at han har pådratt seg en strekk, og han vil gå glipp av lørdagens finale.

Men sesongen er ikke helt over for 28-åringen. Klopp fikk spørsmål om skadesituasjonen på hans viktige midtbanespiller.

– Han blir definitivt klar for Champions League-finalen. Før det får vi se, fortalte Klopp pressen.

– Fab er profesjonell. Han er så klart ikke fornøyd med situasjonen, men han tok det og er klar for en kamp mot klokken. Vi er veldig positive med tanke på at han skal klare det.

Tidligere i dag kunne vi melde at ifølge David Maddock i The Mirror viste skannen av låret at strekken er av den minst alvorlige typen.

Strekkskader deles ofte inn i tre grader etter alvorlighetsgraden. Grad 1 er en mild strekk noen få muskelfibre er avrevet, grad 2 er en moderat strekk med så mange muskelfibre avrevet at det gir et klart tap av muskelstyrke, og grad tre klassifiseres som en total avrivning av hamstringmuskulaturen, skriver Løp- og Idrettsklinikken på sine nettsider

For Fabinho dreier det seg om grad 1, ifølge Mirror-journalisten. Hadde det vært grad 2 kunne han vært ute i opp til en måned – mens grad 3 er snakk om flere måneder på sidelinjen.

Liverpool - Chelsea spilles lørdag kl. 17.45, og vises på V 4 og Viaplay.