Klopp og Trent møtte pressen: – Vi må være klare til å spille tidenes kamp

Jürgen Klopp og Trent Alexander-Arnold møtte pressen før bortekampen mot Villarreal.

Du kan følge pressekonferansen i livevinduet under eller videoen over.

Pressekonferanse

Velkommen til livedekning av pressekonferansen før møtet med Villarreal på bortebane i Champions League-semifinalen. 

Jürgen Klopp er på plass klokken 15. Deretter vil Trent Alexander-Arnold ta imot spørsmål fra media.

Klopp er på plass!

Får spørsmål om hvordan han vil tilnærme kampen og om jobben er gjort. 

– Før hadde jeg blitt sint av det spørsmålet. Nei, jobben er ikke gjort. Det er pause. Vi ønsker å prøve og vinne kampen i Villarreal. De vil gi alt de har. Det var Unai klar på etter kampen. De hvilte åtte spillere i La Liga og de to andre ble byttet ut til pause. 

– Det skal være vanskelig i en semifinale, men vi håper å spille en god kamp.

Hvor viktig er det å vinne for å holde momentum?

– En semifinale i Champions League er den viktigste du kan spille, bortsett fra finalen. Form har ikke noe å si. Du vet aldri om du får nå en semifinale igjen. Vi har et strålende lag og man kan ikke ta noe for gitt. Man trenger litt flaks. Vi må være klare. Vi ønsker virkelig å gå til finalen. Men hvis Villarreal er bedre enn oss og slår oss ut, vil vi gratulere. Men vi er 95 eller hvem vet hvor mange minutter unna.

Hvor viktig er det å vise modenhet og erfaring?

– Det er viktig, men vil ikke avgjøre alt. Vi må gjøre alt vi er kapable til i morgen. Vi må spille en virkelig god kamp. De kommer til å gå for det med høyt press, og prøve å spille mye mer enn vi tillot i første kamp. De har nok hatt en normal trening i går. Unai vil tilpasse noen ting. Det blir veldig interessant.

Vunnet hver eneste bortekamp, hvor imponert er du?

– Spør meg etter sesongen. Jeg tenker ikke på det nå. Vi har vært stabile, og vi må få riktig resultat her også. Det har vært bra. Atletico var strålende, Porto var bra. Inter. Vi spilte gode kamper. Vi har ikke ligget dypt og kontret. Vi har forsøkt å være oss selv, og det vil vi gjøre igjen. Vi må være klare til å lide og til å ligge bakpå, men ikke hele tiden.

Naby Keitas form

Klopp banker i bordet...

– Hvis du har talentet til Keita og er skadet får ingen se det. Vi har aldri vært i tvil om spilleren, og han er et veldig bra alternativ å ha. Han spilte i helgen og vi får se hvor lenge han spiller i morgen. 

Erfaringen fra 2019, kan det hjelpe?

– Det pleier å være intenst i siste del av sesongen. Det er sjelden man ikke har noe å spille for. Vi er i veldig god fysisk form. I 2018 kom vi til finalen på tre hjul, og vi må sørge for at vi kan holde alle spillerne friske og raske. Vi lærte at man ikke kan vinne ti kamper av gangen, man må ta én etter én. 

Bobby løper igjen

– Det er en smertefull smell i foten. Bobby løper igjen. Han blir med til Spania, men ikke i troppen. 

– Kostas og Curtis er tilbake etter å ha slitt med mageproblemer.

Bare ligget under i 69 minutter i hele 2022 - tro på at laget kan takle alle oppgaver?

– Vi har åpenbart gjort noe riktig de siste månedene. Men problemet er at alt kan være helt fint og så kan en kamp endre dynamikk. Vi er i en god periode. Men jeg kan ikke tenke på hva vi har gjort før. De vil ha publikum med seg i morgen. 

– Mot Newcastle var publikum lidenskapelige, men vi lot dem ikke slippe til. Det var det vi gjorde bra. Vi nektet dem. 

– Vi må være klare til å spille tidenes beste kamp. Å lide handler om at du lider og må reagere raskt. 

Får spørsmål på spansk, svarer på engelsk

Handler om statistikken til Klopp mot spansk motstand, han sier han ikke bryr seg om det. 

Nytt spørsmål på spansk

Handler om Thiago og at han ikke har vært i Spania-troppen.

– Når Thiago er i formen han er i nå, ville han kommet inn i hvert eneste lag. Han må som alle andre finne rytme, og nå viser han sin beste rytme. Hvis han er på rett sted fysisk viser han alle hvor god han er.

Klopp er ferdig - vi venter på Trent

Klopp har gjort unna sin del av pressekonferansen. Nå venter vi på Trent Alexander-Arnold.

Trent er på plass!

Trent: Må gå for seieren

– Vi må gå for å vinne. Vi har en ledelse å ta vare på og må huske det, men vi ønsker å vinne og sørge for å gå til finalen. 2-0 er en fin, men farlig ledelse. Vi vil drepe kampen tidlig. Det er lettere sagt enn gjort, men vi skal prøve.

Trent: Triumfen i 2019 ga mersmak

– Når vi er så nærme går minnene tilbake til den tiden. Nå er vi én kamp unna, og det er spennende. Vi har hatt en strålende sesong så langt. I morgen må vi slå ut Villarreal og komme til tredje finale på fem år.

Trent: Fikk hvile på lørdag

– Siden årsskiftet har det vært kamp hver tredje eller fjerde dag. Det at vi kan gjøre endringer viser at vi har en veldig sterk stall. Sterkere enn tidligere sesonger. Alle spillerne føler seg friske og raske før hver eneste kamp. Vi har hatt mulighet til å rotere, men likevel levert gode resultater. 

Trent: Lærdom fra tidligere semifinaler

– Vi har gjort det vanskelig for oss selv i tidligere semifinaler, så vi håper det blir mindre spennende i morgen. Vi møter blant verdens beste lag. Vi regner med at deres supportere vil gjøre det vanskelig for oss. Vi har sett på deres styrker og svakheter og håper å bruke det til vår fordel.

Trent: Motiverende faktorer

– Det er lett å tenke at vi har klassespillere og klassetrenere, og at det er tredje semifinale på fem år, og at man vil nå semifinaler igjen, men vi tenker ikke sånn. Vi har riktig tilnærming.

Trent: Spille når hver kamp betyr så mye

– Vi blir bare bedre av det. Dette er den beste perioden i sesongen for oss. Vi gir alt på alle fronter. Det er disse kampene man vil spille i, følelsen av at man må vinne alle kampene. Følelsen av å score viktige mål. Man følte Nabys mål på lørdag var viktig, og det samme med Hendo mot Villarreal. De gir en følelse av at dette er stort, enormt. Dette er den beste tiden vi kommer til å ha som lag. Å kjempe på tre fronter er veldig spennende.

Trent: Klopp har forlenget

– Forhåpentligvis blir de to årene like bra som de vi har hatt så langt. Vi har blitt bedre og bedre, og dette er virkelig en enestående sesong. Forhåpentligvis har vi fire nye år med slike sesonger. 

– Alle var hjemme da vi fant det ut (Klopps forlengelse). Det ble ingen stor fest. Det er vanskelig å få nyheter til å synke inn når kampene kommer så fort. Det var gode nyheter, men selv manageren vil ikke at det skal ta fokuset bort fra kampene. Han har ikke snakket om det, og det har ikke vi heller. 

Trent: Vil ha flere trofeer

– Jeg har sagt at ett trofé er minimum i en sesong, men nå kjemper vi om flere. Hvis vi vinner hver kamp i mai vil vi ha hendene våre på enda flere trofeer. 

– Ser du tilbake ett år så slet vi oss inn i Champions League. Nå er vi ett poeng bak City, i CL-semi og i FA-cupfinalen. Ingen kan klage. Det er en veldig spesiell sesong. Forhåpentligvis kommer vi i historiebøkene ved slutten av mai.

Trent: Alt kan skje

– Alt kan skje i fotball. De er et topplag med verdensklassespillere. De har slått ut Juventus og Bayern, og de trives som underdog. Vi må ikke slappe av. Det er bare pause. Neste mål er veldig viktig. Vi er forberedt på alle utfall. Hvis vi ikke er hundre prosent så kan vi tape. Det er viktig at vi er helt fokusert. Vi skal ikke ligge bakpå for å forsvare ledelsen, men samtidig vet vi at vi er i finalen om vi holder nullen.

Det var det hele

Det var alt Klopp og Trent hadde å melde i dag. Takk for følget!