Fulham-direktør bekrefter Carvalho-avtale

Tony Khan, som sitter i Fulhams eiergruppe, bekrefter enighet om en overgang for Fabio Carvalho til Liverpool.

For to uker siden kunne Fulham slippe jubelen løs etter å ha sikret seg opprykket til Premier League på første forsøk etter fjorårets nedrykk. Mandag sikret de også tittelen i Championship da de knuste et annet opprykksjagende lag, Luton, hele 7-0 på hjemmebane. 

I et intervju i forbindelse med kampen har klubbens nestleder og direktør for den sportslige driften, Tony Khan fra den amerikanske eiergruppen, gått veldig langt i å bekrefte at Fabio Carvalho blir Liverpool-spiller til sommeren.

– Jeg liker Fabio veldig godt. Han er en spiller vi alltid har hatt troen på, fra akademiet til førstelaget, og vi hadde virkelig likt å beholde ham. Men vi har gjort en avtale som er til det beste for klubben. Og det har gått strålende siden avtalen ble klar, for han har virkelig vært en sentral del av laget i kampen om opprykk, sier Khan til The Athletic

18 målpoeng denne sesongen

Nærmere en bekreftelse er det neppe mulig å komme. 

Det nærmer seg en måned siden sikre kilder rundt Liverpool FC, blant dem Paul Joyce i The Times, kom med nyheten om at en avtale var på plass mellom Liverpool og Fulham. Overgangssummen er på fem millioner pund, men kan øke til 7,7 millioner pund dersom visse klausuler var oppfylt. 

19-åringen er på utgående kontrakt til sommeren, men Liverpool ønsket å hente spilleren ved å betale en overgangssum i stedet for at et tribunal skulle bestemme prisen, slik tilfellet var da Harvey Elliott ble hentet fra Fulham.

Carvalho har levert 18 målpoeng på 35 kamper for et Fulham-lag som har herjet på nest øverste nivå under ledelse av Marco Silva denne sesongen. London-klubben har scoret 106 mål på 45 kamper - godt hjulpet av Aleksandar Mitrovic sine utrolige 43 scoringer. Harry Wilson, som ble solgt fra Liverpool til Fulham i fjor sommer, har scoret ti mål og levert småpene 19 målgivende pasninger. Neco Williams ble lånt ut fra Liverpool til Fulham i januar, og han har spilt 14 ligakamper denne vårsesongen. 

Når laget tar fatt på Premier League neste sesong blir det kanskje med alle de tre på laget, men Carvalho må de klare seg uten. 

– Marco har gjort en strålende jobb med ham. De har et flott forhold og Fabio har vært veldig god for oss. Han er en viktig del av troppen og blir et stort tap, men vi har gjort en god deal, sier Khan om den offensive midtbanespilleren som forventes å bli rød 1. juli.