Liverpool må nøye seg med kopi av Premier League-trofeet dersom det blir ligagull på søndag

Det ekte trofeet vil være på Etihad sammen med Premier League-sjefen, mens en kopi blir sendt til Anfield sammen med styrelederen.

The Telegraph er blant dem som skriver om løsningen Premier League nå har kommet frem til når det gjelder søndagens seriefinale i Premier League, der både Liverpool og Manchester City har muligheten til å vinne trofeet. 

Ettersom det er de lyseblå som leder og er favoritt foran finalen, vil det ekte trofeet bli sendt til Etihad Stadium mens en kopi blir sendt til Anfield. Jordan Henderson får dermed ikke løfte det ekte trofeet like etter kampslutt dersom søndagens resultater skulle gå de rødes vei. Den ekte varen blir selvsagt sendt til Anfield i etterkant om Liverpool skulle bli seriemester.

Premier League skal sende team både til Anfield og Etihad. I Liverpool ledes teamet av konstituert styreleder Peter McCormick, mens direktør Richard Masters, som er ligaens ansikt utad, tar turen til Manchester. I 2019 var det motsatt - da var Masters på Anfield mens Claudia Arney, som da hadde rollen til McCormick, var i Brighton for å overvære Citys triumf. 

Medaljer til begge lag

Det blir gjort klart medaljer til samtlige spillere i begge lags tropper på søndag, men det er ikke foreløpig inngravert noen navn på medaljene. Når serien skal avgjøres på siste dag må spillerne levere medaljene inn etter seremonien som følger like etter kampslutt. 

Begge lag har meldt fra om hvem de ønsker skal dele ut trofeet til kapteinen. De har også bestemt rekkefølgen spillerne skal motta sin medalje i. Kapteinen skal gå sist i køen. 

Det blir delt ut 40 medaljer som skal fordeles på spillere og trenere. En utespiller må ha spilt i minimum fem kamper for å kvalifisere seg til en medalje, mens en målvakt kun trenger å ha spilt én kamp eller mer. 

Liverpool er avhengig av seier mot Wolves samtidig som City avgir poeng mot Aston Villa for å vinne ligaen. For Citys del er seier lik deres fjerde seriegull på fem sesonger.