Nat Phillips og Bournemouth sikret opprykk til Premier League

En stor kveld på Vitality Stadium for den utlånte Liverpool-stopperen.

Bournemouth har vært i førersetet hele sesongen i kampen om andreplassen bak Fulham i Championship, men de siste ukene har de vært truet av Nottingham Forest, som har vært i vanvittig god form i lang tid under ledelse av tidligere akademitrener i Liverpool, Steve Cooper. 

Tirsdag møttes Bournemouth og Forest til en avgjørende opprykksduell på Vitality Stadium. Tre poeng skilte lagene i favør Bournemouth i det som var deres nest siste kamp for sesongen. Med seier ville «The Cherries» sikre opprykket, mens Forest på sin side hadde mulighet til å gå forbi på målforskjell. 

Nat Phillips har vært en viktig brikke i Scott Parkers Bournemouth-lag helt siden han ble lånt ut fra Liverpool i januar, og han startet selvsagt sesongens viktigste kamp. Det ble en tett og jevn duell som sørkystlaget til slutt vant 1-0. 

Matchvinner var Kieffer Moore, den tidligere Viking-spilleren som bare har spilt 60 minutter med Championship-fotball for Bournemouth denne sesongen. Fasit: tre mål - først to i en opphenting fra 0-3 til 3-3 mot Swansea, så i gårsdagens opprykksduell. 

Tidligere Liverpool-spiss Dominic Solanke har scoret 29 mål for Bournemouth i Championship denne sesongen. Fra før er utlånte Neco Williams og tidligere Liverpool-spiller Harry Wilson klare for opprykk med Fulham.

For Phillips sin del var det dobbel jubel tirsdag. Champions League-reisen han var med på å starte på denne tiden i fjor, da Liverpool haltet seg inn blant de fire beste, ender med finale i Paris 28. mai. Skulle de røde ta seg til topps der, fortjener Phillips en stor takk. Og nå kan han få sin belønning i form av fast Premier League-fotball neste sesong dersom Parker ønsker å ha ham med videre.