Sender trofé til både Anfield og Etihad

Premier League må forberede to utdelinger til helgen.

Premier League kommer til å sende ut to ulike team for å ta seg av trofépresentasjon denne helgen. Det kommer til å være Premier League-trofé både på Etihad Stadium, der Manchester City tar imot Aston Villa, og på Anfield, der Liverpool tar imot Wolverhampton. Det skriver The Times.

Dersom City vinner sin kamp er de Premier League-mestere i 2021/22, men dersom de avgir poeng samtidig som Liverpool vinner sin kamp, blir det tidenes fest på Anfield, og Jordan Henderson som får løfte troféet.

Premier League-sjef Richard Masters kommer til å være tilstede i Manchester, mens styreleder Peter McCormick vil være på Anfield for å ta seg av en eventuell presentasjon der.

Ikke første gang det har skjedd

Dette blir den niende gangen en Premier League-sesong skal avgjøres i siste serierunde.

Det skjedde første gang i 1994/95-sesongen, da Sir Kenny Dalglish gikk seirende ut med Blackburn, og vant tittelen på Anfield foran Manchester United, som spilte borte mot West Ham.

I 1995/96 sto det mellom Manchester United og Newcastle United. Newcastle trengte et Manchester United-tap, men fikk det ikke som de ville. United vant 3-0 mot Middlesbrough mens Newcastle spilte uavgjort mot Tottenham.

Det sto mellom Arsenal og Manchester United i 1998/99-sesongen. Arsenal var avhengig av at United avga poeng mot Tottenham, men det skjedde ikke. United vant ligaen med ett poeng. Den gang holdt det med 79 poeng for å vinne ligamesterskapet…

TO TROFÈ: Søndag kommer det til å være Premier League-trofé både på Anfield og Etihad. Forhåpentligvis er det det med røde bånd vi får se.

TO TROFÈ: Søndag kommer det til å være Premier League-trofé både på Anfield og Etihad. Forhåpentligvis er det det med røde bånd vi får se.

I 2007/08-sesongen kunne både United og Chelsea vinne ligatittelen i siste serierunde. United gjorde jobben sin mot Wigan, og holdt unna.

Chelsea drog det lengste strået i 2009/10-sesongen, da det igjen sto mellom London-klubben og Liverpools gamle erkerival. Chelsea ledet med ett poeng før siste serierunde, og måtte bare slå Wigan. Det gjorde de 8-0.

Den mest dramatiske dagen det kunne avgjøres i siste serierunde var i 2011/12, da Sergio Agüeros scoring på overtid sørget for at Manchester City vant sin første ligatittel. Uniteds kamp var allerede over, og vinnermålet betydde at City vant ligaen på målforskjell.

I 2013/14 kunne Liverpool vinne ligaen dersom City tapte mot West Ham i siste serierunde, samtidig som LFC slo Newcastle. Jobben ble gjort på Anfield, men City vant sin kamp 2-0 og vant ligaen.

I 2018/19 var den vanvittige sesongen der Liverpool og City fulgte hverandre helt inn, men det var City som hadde overtaket og det ene poenget som trengtes. Som i år, måtte de røde håpe at City avga poeng. De lå riktig nok under mot Brighton, men snudde det og vant komfortabelt 4-1. Denne sesongen tok Guardiolas lag 98 poeng, mens Liverpool endte på 97.

Siste serierunde spilles søndag kl. 17.00. Liverpool - Wolverhampton vises på TV 2 Sport Premium 2, og Manchester City - Aston Villa på TV 2 Sport Premium 1.