– Vi gjorde en god jobb med å stoppe de tre på topp

Før kampen fryktet Jordan Henderson Aston Villas angrepsrekke, med to tidligere Liverpool-spillere. Men gjestene fra Merseyside klarte å hanskes bra med Philippe Coutinho, Danny Ings og Ollie Watkins.

Jordan Henderson er svært godt fornøyd med at Liverpool klarte å komme tilbake etter å ha blitt liggende under 1-0 for Aston Villa i går kveld. Selv var han ikke på banen da de to første målene ble satt inn, da han kom inn for en skadet Fabinho først etter 29 minutter. 

Douglas Luiz gjorde det første målet i kampen allerede i det tredje minutt, før Joel Matip skapte balanse i regnskapet tre minutter senere. Sadio Mané ble så matchvinner med en flott heading i andre omgang.

– Det ble en intens kamp. Det visste vi på forhånd at det ville bli. Villa er et godt lag, med gode spillere. Stemningen var som ventet intens, men jeg synes vi kjempet oss godt gjennom de tøffe periodene, og spilte tidvis god fotball. Vi skapte noen gode sjanser, og fant til slutt en måte å vinne på, noe som var det viktigste, slår Henderson fast til Liverpoolfc.com.

Lagkaptein mener det var svært viktig å få utligningsmålet så kjapt etter at Villa tok en tidlig ledelse. 

– Det var viktig å få den utligningen, for Villa virket livlige og hadde meget gode kontringer. Det var en farlig periode for oss, men heldigvis slo vi tilbake med en gang. Det var et viktig øyeblikk i kampen for oss.

Har vært gode lenge

Henderson trekker frem sine tidligere lagkamerater Philippe Coutinho og Danny Ings som to av Villa-spillerne han fryktet på forhånd.

– Villa er et veldig godt lag, spesielt når de vinner tilbake ballen. Med Phil, Ingsy og Ollie Watkins på topp vil de alltid være farlige, og vil alltid skape ting. Vi forsøkte å hindre dem i det så godt som det lot seg gjøre, og jeg synes vi klarte det godt. Ja, de skapte sjanser, men totalt sett synes jeg vi fortjente å vinne kampen.

– Du har gode og dårlige perioder i en kamp. Du må bare reagere på riktig vis. Jeg synes vi gjorde det i denne kampen. Vi har egentlig gjort det lenge. 

– Det er ikke enkelt å vinne kamper, og spesielt i Premier League. Guttene har vært utrolig gode over en lang periode. Vi har stått sammen i viktige perioder i kampene, og da får du lønn for strevet til slutt. Det gjorde vi denne gangen også.

Sadio Mané er i knallform, og ble matchvinner da han headet inn sitt 15. ligamål for sesongen. Dermed har han gjort like mange ligamål som Diogo Jota, og er sju bak Mohamed Salah.

– Vi vant tilbake ballen midt på banen, gjennom godt press. Så var det godt spill med Luis ute på vingen som tok seg forbi sin oppasser og fikk lagt inn. Så serverte Sadio en fantastisk avslutning.

Liverpool er nå inne i en hektisk sluttfase, der de skal spille FA-cupfinale på lørdag, så spilles de to siste ligakampene i neste uke, før sesongen avsluttes med Champions League-finalen i Paris i slutten av måneden. Om det ikke da blir en ekstra twist til slutt, med playoff-finale mot Manchester City om ligatittelen.

– Vi skal stå på videre, og forsøke å vinne så mange kamper som mulig. Vi må restituere oss nå, for vi har en ny stor kamp i helgen, mot et veldig godt lag. Og deretter kommer kampene tett. Jo lenger ut i sesongen vi kommer, jo viktigere og mer intense blir kampene. 

– Vi benytter oss av hele troppen, og de spillerne som kom inn mot Villa var strålende. Nå skal vi forberede oss for en ny storkamp på lørdag, avslutter Henderson.