– Vi kan gjerne være den store, stygge ulven

Thomas Tuchel sier han forstår hvorfor Pep Guardiola sa at alle holder med Liverpool.

Manchester City-manager Pep Guardiola kom nylig med et stikk til Liverpool, der han hevdet at «alle holder med Liverpool». Utsagnet kom etter at City hadde banket Newcastle i Premier League forrige helg. Spanjolen hevdet at alle, inkludert meida, er på Liverpools side i kampen om Premier League-tittelen. 

Før FA-cupfinalen ble Chelsea-manager Thomas Tuchel konfrontert med dette utsagnet. Han svarte da at han forstod hvorfor Guardiola sa dette. 

– Jeg kan forstå hvorfor han kom med denne kommentaren, sa Tuchel til pressen fredag.

– Jeg kan forstå hvorfor han sitter med den følelsen, og jeg synes det er vanskelig å argumentere mot det han sier. Jeg tror jeg forstår hvorfor han sa det.

– Liverpool nyter enorm sympati over hele landet. Jeg føler også det. Når du kjemper mot dette i mange, mange år, slik Pep har gjort, forstår jeg kommentaren, og at det føles slik av og til. Men jeg tror ikke det gjelder bare i England. Det er slik i Tyskland og Frankrike også.

Vil ikke ha sympati - bare troféet

Liverpool jakter sitt andre cuptrofé for sesongen, når de møter Chelsea i en finale på Wembley for andre gang på snaue tre måneder. 

– Jürgen Klopp er mester til å være underdog. Han snakket sitt lag til å være underdogs også mot Villarreal og Benfica. Det ville være et mirakel om de klarte selv uavgjort mot dem.

– Han kan få folk til å tro dette. Han gjør det hele tiden. Det er en del av dette. Han skaffer Liverpool sympati på denne måten. Dette handler ikke om at jeg er misunnelig. Klopp er en fantastisk fyr. En artig fyr. En av de aller, aller beste trenerne i verden. Det er dette han gjør.

– Da han trente Dortmund, elsket hele landet Dortmund. Nå trener han Liverpool, og du får følelsen av at hele landet elsker Liverpool.

– Han skal ha stor, stor honnør for det. Det er dette du møter når ditt lag møter hans lag. Det er alltid slik, men det er en del av moroa også. Dersom vi er den store stygge ulven i FA-cupfinalen, så er det ikke noe problem. Vi tar den rollen. Vi vil ikke ha hele landets sympati, vi vil bare ha FA-cuptroféet.