Etter 15 år i Europa flytter Lucas hjem

Den tidligere Liverpool-spilleren gjør comeback for gamleklubben.

Lucas Leiva var et midtbanekjøp som kom ut av det blå tidlig på sommeren i 2007, da Rafael Benitez la fem millioner pund på bordet og sikret seg den 20 år gamle brasilianeren.

Året før hadde han blitt kåret til årets spiller i den brasilianske ligaen – og var den yngste noen gang som hadde vunnet kåringen. Det var en pris tidligere vunnet av spillere som Zico, Romario, Kaka og Carlos Tevez.

Lucas endte opp med å bli i Liverpool i 10 år, og spilte 346 kamper for klubben under Benítez, Roy Hodgson, Brendan Rodgers og Jürgen Klopp, før han forlot de røde i 2017 og fortsatte karrieren i Lazio. Han har hatt gode år i Serie A, og var blant annet med på å vinne Coppa Italia i 2019. Han var en nøkkelspiller i Lazio, og ble kåret til årets spiller av supporterne.

I sommer var det klart at tiden hans i Lazio var over – og nå har han funnet seg ny klubb.

Vender hjem

Lucas har signert for sin tidligere klubb Gremio. Han er nå 35 år gammel, og vender tilbake til klubben han spilte 38 kamper for mellom 2005 og 2007.

Gremio er fra Porto Alegre, og rykket ned fra Série A i fjor. Det er fire lag som rykker direkte opp fra Série B i Brasil, og Gremio ligger i skrivende stund på fjerdeplass.

Lucas er ikke den eneste aldrende midtbanespilleren som flytter hjem. Det gjør også Manchester Citys Fernandinho, som skal være klar for Athletico Paranaense.