LFC bekrefter kjøpet av Darwin Nunez

Liverpool setter ny overgangsrekord når de henter Darwin Nunez fra Benfica.

Tirsdag kveld kom bekreftelsen alle har ventet på: Darwin Nunez har gjennomgått den medisinske sjekken og blir Liverpool-spiller fra 1. juli. Uruguayaneren har signert en kontrakt som strekker seg helt til sommeren 2028. 

Allerede mandag kunne Benfica bekrefte at klubbene var kommet til enighet om overgangen, og at det kun var de personlige betingelsene som gjenstod. Der kunne vi få bekreftelsen på at Liverpool har slått sin egen overgangsrekord. 

Totalt koster Darwin Nunez 85 millioner pund dersom alle klausuler og bonuser blir oppfylt. I utgangspunktet legger Liverpool snaut 64 millioner pund på bordet. Summen kan stige til 75 millioner etter et visst antall kamper. Den totale summen på 85 millioner pund blir kun utbetalt dersom Nunez vinner individuelle priser og Liverpool vinner Champions League, ifølge The Times. Virgil van Dijk hadde den forrige rekorden da han ble kjøpt for 75 millioner pund fra Southampton i 2018. 

Nunez skal ha blitt enig om en lønn på 140.000 pund i uken.

Målmaskin

Nunez, som fyller 23 år om ti dager, tok enorme steg som målscorer i 2021/22-sesongen. Blant annet scoret han både hjemme og borte mot Liverpool i kvartfinalen i Champions League. 

I Liga Portugal scoret Nunez 26 mål på 28 kamper og leverte i tillegg fire målgivende pasninger. Kun Robert Lewandowski scoret hyppigere i Europas topp seks-ligaer i den nylig avsluttede sesongen. Nunez scoret fire av målene på straffespark, og 25 av 26 mål kom inne i sekstenmeteren. 

22-åringen viste seg også som en veldig god dribler, med 39 vellykkede driblinger i ligaen. 

Mannen som nå ikke lenger kan påberope seg å være Liverpools dyreste spiller gjennom tidene, Virgil van Dijk, nevnte Nunez som en veldig god spiller i et intervju tidligere i vår. 

– Man møter andre typer spisser nå, som gjør det veldig bra. Som Haaland eller Darwin. De er ganske like i spillestilen - veldig direkte, raske, høye, sterke, og de er vanskelige å møte, sa van Dijk da han gjestet Rio Ferdinand i et BT Sport-sendt program.

Klopp ble solgt

Ifølge The Times ble Jürgen Klopp helt solgt på at Nunez er rett spiller for laget i forbindelse med den nevnte kvartfinalen i Champions League. Klopp skal ha blitt frelst etter å ha sett videoklipp av den 187 centimeter høye og lynhurtige spissen. 

«Videomaterialet som ble presentert av analyseteamet handlet mye om Nunez, som hadde vært sentral i portugisernes vei til kvartfinalen, med scoringer mot Bayern München og Barcelona i gruppespillet i tillegg til vinnermålet mot Ajax i åttedelsfinalen». 

«Det var da Klopp så på videoene på AXA Training Centre at Liverpool-manageren ble solgt på Nunez og fikk ideen om å kjøpe ham. Han ble fyrt opp av 22-åringens store fart, øye for mål og arbeidskapasitet». 

«Tre måneder senere ble Manchester United utmanøvrert på overgangsmarkedet av Liverpools elegante tilnærming på overgangsmarkedet, og Nunez har signert på det som kan bli en rekordovergang», skriver The Times. 

Overgangen betyr mest sannsynlig at det blir et salg av Sadio Mané til Bayern München. Liverpool er i forhandlinger med tyskerne etter å ha avslått tre bud.