Mener England bør spille som Liverpool

Three Lions i sjokk et halvt år før VM.

Engelske medier er fulle av krigstyper etter et sjokkerende og ydmykende nederlag mot Ungarn tirsdag kveld, det største hjemmetapet siden 1928.

Det var pipekonsert da Roland Sallai, Zsolt Nagy og Dániel Gazdag nettet for gjestene som vant hele 4-0 på Molineux. Sist gang England slapp inn fire mål på hjemmebane var i 1953, den gang var også Ungarn motstander (3-6).

Gjør som Klopp og Liverpool

Trener Gareth Southgate har kommet under hardt vær, spesielt med kort tid til VM-forberedelser.

Ekspert og tidligere landslagshelt Gary Lineker mener at landslaget bør se til hvordan Liverpool spiller under Jürgen Klopp.

«Jeg har tidligere sagt at England gjorde en tabbe ved å ikke hvile alle de viktigste spillerne så de var friske for VM. Ville også ha elsket å se oss adoptere Liverpools spillestil. Det ville passet oss perfekt», skriver Lineker på sin Twitter.

Ingen Liverpool-spillere var med i troppen til Nations League-kampen. Southgate sendte laget ut i 4-3-3 med Kalvin Phillips, Conor Gallagher og Jude Bellingham på midten.

Flere røde forventes være med til Qatar

England har scoret kun én gang på de fire siste kampene, og det var i tillegg på straffespark. For første gang siden 2014 har man gått fire på rad uten seier.

Ungarn vant også det omvendte møtet i Budapest, 1-0, den 4. juni. Den gang ble fraværet av Liverpool-kaptein Jordan Henderson trukket frem. Tidligere proffspiller Keith Treacy kommenterte: 

– Det var ingen ledere der, Harry Maguire og Harry Kane er egentlig ikke veldig vokale. Hvis de hadde Henderson der som bjeffet på gutta rundt han, og sørget for at de løp hardt og forsøkte deres beste, ikke bare gå gjennom bevegelsene.

Trent Aleander-Arnold og Jordan Henderson er begge høyaktuelle for VM-troppen. Kun «Hendo» fikk plass til sist EM. Southgate har uttalt at han ikke vil være for lojal mot gruppa som tok laget til finaletap der.