Finalene i EM og AFCON: Mer enn halvparten av spillerne ble gjenstand for hets på sosiale medier

FIFA med dystre funn etter finalene i EM og AFCON.

FIFA har presentert dystre funn etter at de har undersøkt hets på sosiale medier nærmere etter EM-finalen i fjor og Afrikamesterskapet-finalen i år. De kan slå fast at mer enn halvparten av de involverte spillerne i disse finalene ble gjenstand for hets på internett og sosiale medier. 

Hetsen skal i hovedsak inneholde homofobisk og/eller rasistisk innhold. 

Verst skal det ha gått ut over Bukayo Saka og Marcus Rashford, to av de som bommet på straffespark da England tapte EM-finalen mot Italia. I AFCON-finalen mellom Senegal og Egypt, som Senegal til slutt vant, var det en ikke navngitt innbytter hos Mohamed Salah sitt lag som opplevde mest hets, ifølge Sky Sports, som omtaler rapporten.

Twitter verst

Twitter er verstingen når det kommer til jevnlig hets og diskriminering, mens det på Instagram koker mest når selve arrangementet pågår. 

Det skal også ha litt å bety hvilket klubblag spillerne spiller for til vanlig. Ifølge rapporten mottar for eksempel Liverpool-spillere mer hets på Twitter fra supportere av rivaliserende klubber - selv om de i utgangspunktet står sammen som supportere av landslag. 

FIFA vil på bakgrunn av dette forsøke å moderere innhold på sosiale medier under vinterens Qatar-VM, slik at meldinger med hets blir mindre synlige.