Nå skal det bli vanskeligere å utsette kamper

Premier League gjør endringer etter Covid-kaoset.

Premier League gjør endringer på regelverket når det kommer til å utsette kamper. Fra nå står det i reglene at «mangelen på spillere i en tropp må være helt eksepsjonell» for at et lag skal få innvilget søknad om utsettelse. Det skriver The Athletic.

Bakgrunnen er at ligaen forrige sesong måtte tåle mye kritikk, hovedsakelig i desember og januar, da en rekke kamper ble utsatt. Totalt ble hele 21 kamper utsatt forrige sesong, og i de aller fleste tilfeller var det fordi lag slet med spillermangel som følge av koronakarantene og skader. 

For Liverpools del ble Boxing Day-oppgjøret mot Leeds på Anfield utsatt etter at bortelaget søkte om det. Ligacupsemifinalen mot Arsenal ble også utsatt, noe som førte til fortvilelse i London-klubben. 

Det som fikk aller mest oppmerksomhet og kritikk var avgjørelsen om å utsette derbyet mellom Tottenham og Arsenal i januar, noe Tottenham mente var urettferdig. Oppgjøret ble til slutt spilt like før sesongslutt, og Tottenham tok seieren og sikret til slutt fjerdeplassen foran sine rivaler. 

«Ligaens regler rundt utsettelse av kamper er lagd for å beskytte spillere og ansatte, samtidig som man bevarer den sportslige integriteten i turneringen og kvaliteten på troppene som spiller ligakamper», heter det i en uttalelse fra Premier League.