23 kamper på 99 dager kan slå positivt ut for Joe Gomez

Det skal spilles kamp nesten hver fjerde dag fra 6. august til 12. november.

Fra Liverpool sesongåpner borte mot Fulham lørdag 6. august, til de spiller siste ligarunde før VM i Qatar den 12. november, skal de røde gjøre unna 23 kamper på 99 dager.

Høsten blir med andre ord tettpakket og knallhard, for å gjøre plass til verdensmesterskapet. 

Neil Jones i Goal mener dette kan bety flere sjanser for en spiller som Joe Gomez, som bare fikk spille 21 kamper forrige sesong, hvorav bare elleve var fra start. De fire kampene som midtstopperen fikk starte i Premier League var alle som høyreback i Trent Alexander-Arnolds skadefravær.

Gomez valgte å skrive under en ny femårskontrakt i går, selv om han synes at han spilte for få kamper i sesongen som gikk.

Newcastle og Aston Villa var linket til midtstopperen, og det ble antydet at en overgangssum på rundt 35 millioner pund ville ha fått Liverpool til å gi slipp på 25-åringen.

Kom raskt til enighet

Goal forstår det imidlertid slik at en overgang aldri var på trappene. Liverpool ønsket hele tiden å beholde Gomez i stallen, og er overbeviste om at hans beste år fortsatt ligger foran ham. Liverpool-ledelsen ser for seg at Gomez og Ibrahima Konate vil utgjøre Liverpools midtforsvar når alderen innhenter Virgil van Dijk og Joel Matip.

Jones skriver at samtalene mellom Gomez sin agent, John Morris, og Julian Ward, Liverpools sportsdirektør, var svært vennlige og produktive, og at partene derfor raskt kom til enighet.

Gomez skal ha vært frustrert over lite spilletid, men han forstod situasjonen med at Virgil van Dijk, Joel Matip og Ibrahima Konate var i kjempeform, og at laget som helhet også leverte sterke prestasjoner. Matip spilte over 40 kamper for første gang siden 2015/16. Da var han Schalke-spiller. Konate spilte 29 kamper etter overgangen fra RB Leipzig i fjor sommer.

Det faktum at det neste sesong også blir tillatt med fem bytter i Premier League vil antagelig bidra til at Gomez får mer spilletid. Neil Jones i Goal forventer at 25-åringen starter begge treningskampene i Asia, mot Manchester United og Crystal Palace, da Van Dijk og Konate fortsatt ikke er tilbake etter ferien, etter å ha spilt Nations League-kamper for henholdsvis Nederland og Frankrike i juni.