Jürgen Klopp mener FIFA må være forsiktige med hva de ønsker seg

VM i Qatar avsluttes den 18. desember. Det betyr at flere Liverpool-spillere kan få maks en uke restitusjon før Boxing Day åtte dager senere.

Liverpools tyske trener har igjen vært ute og snakket om det kommende Verdensmesterskapet i Qatar. Klopp er, som kjent, ikke veldig fan av måten det hele har blitt håndtert på. Hvis en av de rødes spillere ender opp i finalen eller bronsefinalen vil de har under en uke på å restituere seg til den andre halvdelen av klubbsesongen.

– Det er slik det alltid har vært. Noen spillere kommer tilbake tidlig, andre kommer tilbake sent. Det er ikke perfekt selvfølgelig og folk vil sikker kalle meg for grinete eller noe lignende, sier Klopp i et intervju med Liverpool Echo.

VM i Qatar starter med Senegal mot Nederland den 21. november og avsluttes med finalen den 18. desember.

KAN BLI VEKKE LENGE: Roberto Firmino er en av flere Liverpool-spillere som kan komme tilbake veldig sent fra Qatar-VM.

KAN BLI VEKKE LENGE: Roberto Firmino er en av flere Liverpool-spillere som kan komme tilbake veldig sent fra Qatar-VM.

Planlegger en liten oppkjøring

I Tyskland har det vært for vane å ha flere ukers pause over julehøytiden og tidlig januar. Slik er det ikke i England. Liverpool spiller sin første kamp etter Verdensmesterskapet den 26. desember.

Motstanderen er Steven Gerrards Aston Villa, før Leicester kommer på besøk til Anfield på nyttårsaften (Kampdag ikke fastsatt). Det er også flere spørsmål som Klopp ikke kan svare på for øyeblikket.

– Internasjonalt, med Champions League. Ingen vet hvordan det vil fungere. Vi spiller så og si rett gjennom (vinteren), mens Tyskland har et stort gap. Wow. Hvis de starter sent i januar har de en skikkelig oppkjøring igjen, forteller tyskeren.

Det betyr ikke at Liverpool-spillerne ikke skal ha sin egen lille oppkjøring. Det skal Klopp og hans team planlegge snarest. Det er bare et problem.

– Vi har to-tre uker med oppkjøring, men hvordan planlegge noe som aldri har skjedd før? Vi vet når og hvordan vi vil gjøre det, men vi vet ikke hvem som kommer til å være på den.

SOMMER-OPPKJØRINGEN: Det blir ikke en like intensiv og lang pre-season for Liverpool etter mesterskapet i Qatar.

SOMMER-OPPKJØRINGEN: Det blir ikke en like intensiv og lang pre-season for Liverpool etter mesterskapet i Qatar.

Advarer FIFA

For Jürgen Klopp er det ekstremt viktig å tenke på spillernes helse og mentalitet. Han håper at flere tenker på dette, selv om han ofte blir møtt med negative bemerkninger i denne delen av fotballspillet.

– Jeg sier dette ofte, og det er sjeldent folk hører på, men vi må gi guttene tid til å restituere seg. Nå har vi heldigvis fem bytter. Det er helt essensielt i en slik periode.

Han kommer også med en advarsel til FIFA, som har for vane å tyne ut spillerne for å tjene ekstra penger på ulike turneringer og formater. En plan kan kanskje høres god ut på papiret, men det er en helt annen sak i praksis.

– De må være forsiktige med det de ønsker. FIFA ønsker en høy kvalitet i turneringen, men hvis spillerne er sliten blir det ikke slik, avslutter han.