Klopp sier at Qatar-VM har forandret sesongoppkjøringen

Men lærdommene fra pandemien gjør at man har gjort seg noen erfaringer.

– Normalt er preseason alltid basen for resten av sesongen, denne gang har vi en første del av sesongen som blir avbrutt, sa Jürgen Klopp da Asia-delen av oppkjøringa ble avsluttet.

Fotball-VM i Qatar går nemlig av stabelen fra 12. november til 18. desember. Før mesterskapet skal Liverpool spille 16 ligakamper.

– Hvis du hadde spurt meg for tre år siden om jeg kan forvente noe som dette. Ok, med VM var det klart, men vi er allerede vant til det på grunn av pandemien da vi hadde pauser og startet igjen. Så det er ikke fullstendig ukjent for oss mer og når disse spillerne har fri, for eksempel om de ikke er i VM, har de egentlig aldri fri, de har et treningsopplegg å følge.

THREE LIONS I 2018: Da var VM på sommeren som man er vant til, her er det England som skal spille bronsefinale mot Belgia.

THREE LIONS I 2018: Da var VM på sommeren som man er vant til, her er det England som skal spille bronsefinale mot Belgia.

– Det er derfor vi kan gi dem så lenge som mulig fri med familie, ferie og sånt, men de bare trenger det.

Mener at det er hensynsløst

Flere ganger tidligere har kampprogrammet fått gjennomgå fra tyskerens side.

– VM er stort sett likt for alle topplag i fotball, spesielt i England er det det samme fordi vi spiller umiddelbart. Hvis du er i finalen eller bronsefinalen så spiller du igjen ei uke senere.

– Og så spiller du 26., 31., 2. og så videre. Det er åpenbart at gutta i Premier League liker dramatikken. Jeg har sagt det ofte nok, ingen bryr seg egentlig om spillerne i disse øyeblikkene.

Liverpool møter Steven Gerrard og Aston Villa 26. desember. I fjor tynte Klopp troppen til det fulle, da klubben kjempet på samtlige fronter hele veien ut.