Klopp raser mot Qatar-VM

Jürgen Klopp er særdeles lite begeistret for at et verdensmesterskap legges midt i Premier League-sesongen.

Liverpool-manager Jürgen Klopp sa under sin pressekonferanse fredag akkurat hva han mener om Qatar-VM, og var ikke redd for å kalle en spade for en spade.

Tyskeren la ikke skjul på at tanken på et VM midt i sesongen gjør ham rasende. Han mener det vil bidra til å slite ut de beste spillerne.

Klopp uttalte at mesterskapet blir arrangert til feil tid av feil grunner.

– Dersom alle spillerne fikk en pause var det ikke et problem. Da ville det vært som vinterpausene jeg hadde i Tyskland. Problemet er spillerne som må spille i VM. Det er rett og slett ikke greit, utbasunerte tyskeren.

Travelt for de som når finalen

– Dersom du kommer langt i VM, når finalen eller spiller om tredjeplassen, så får du det virkelig travelt. Premier League vil starte igjen bare en uke etterpå.

– Når jeg starter å prate om dette blir jeg veldig sint. Mitt problem er at alle vet at dette ikke er riktig, men ingen gjør noe med det. Det må bli endringer. Hvorfor skal vi ikke diskutere dette skikkelig? FIFA, Premier League og FA må snakke sammen. Det må være et møte der alle snakker med hverandre om det viktigste temaet for denne sporten, spillerne. 

– VM spilles på feil tid av feil grunner.

Som de andre Premier League-klubbene kommer Liverpool til å ha en treningsleir for de øvrige spillerne mens VM spilles. Anfield-klubben legger sin treningsleir til Dubai i desember.