Protestplanene blir neppe skrinlagt nåManchester United ble latterliggjort og knust – i neste kamp venter Liverpool

Erik ten Hag har fått en grusom start på Old Trafford.

At Manchester United skulle få problemer på Brentford Community Stadium var ingen stor overraskelse, med tanke på hvor svakt de leverte i sesongpremieren hjemme mot Brighton forrige helg.

Men at de skulle ligge under 4-0 etter 35 minutter er vanvittig, og er et sjokkerende resultat. Det endte også opp som sluttresultatet, etter scoringer av Josh Dasilva, Mathias Jensen, Ben Mee og Bryan Mbuemo.

Med to tap og -5 i målforskjell ligger Manchester United helt sist i Premier League etter to serierunder. Nottingham Forest, Crystal Palace og West Ham kan fortsatt havne under dem, men da må det bli noen store resultater også i de tre gjenværende kampene i den andre serierunden.


Se høydepunktene fra Brentfords storseier.

Varslet protest

Den siste uken har vi sett hashtagen #EmptyOldTrafford i sosiale medier, og United-supporterne planlegger en ny protest i forbindelse med sin neste kamp. Liverpool Echo meldte tidligere denne uken at en kampanje på sosiale medier ber supportere holde seg borte fra Old Trafford til storkampen, slik at eierne skal få merke hvor mislikt de er.

Uniteds neste kamp er først mandag 22. august – om ni dager – og da er det Liverpool som kommer til Old Trafford for en av de store klassikerne i engelsk fotball.

PROTEST: Slik var scenene 2. mai 2021. Da ble kampen mot Liverpool utsatt i 11 dager.

PROTEST: Slik var scenene 2. mai 2021. Da ble kampen mot Liverpool utsatt i 11 dager.

Det er ikke mer enn 15 måneder siden fansen viste sin misnøye da de stormet et koronastengt Old Trafford i forkant av hjemmekampen mot Liverpool våren 2021. Nå planlegges en ny protestaksjon når Liverpool kommer på besøk. Da det var protester 2. mai 2021 tok supportere seg inn på gressmatten og tribunen, og kampen ble utsatt i 11 dager.

Liverpool har vunnet stort i sine to siste besøk på Old Trafford i 2021, med 4-2-seier i mai og 5-0 i oktober samme høst.

Med resultatet lørdag kveld kommer neppe planene om protester til å skrinlegges…