Bekreftet: Tyler Mortons utlånsavtale har gått i orden– Vi måtte vente tålmodig, men mener Morton er en det var verdt å vente på

Midtbanespilleren skal spille i Championship denne sesongen.

For snart to uker siden rapporterte journalistene som følger Liverpool tettest at Tyler Morton var på vei til Blackburn Rovers i en låneavtale for 2022/23-sesongen.

Nå har avtalen gått i orden, bekrefter klubben på sine nettsider.

Morton har vært involvert i fire av Liverpools kamper i sesongoppkjøringen i sommer, senest søndag kveld, og nå skal han til Ewood Park for å spille Championship-fotball denne sesongen.

Den 19 år gamle midtbanespilleren kom til Liverpools akademi som sjuåring, og fikk sitt gjennombrudd forrige sesong. Totalt spilte han ni kamper, to av dem i Premier League.

Nummer åtte i Championship

Blackburn ledes av danske Jon Dahl Tomasson, som var én av AC Milan-spillerne som faktisk scoret i Champions League-finalen i Istanbul i 2005.

Han ble ny manager for Blackburn i juni, og tok over for Tony Mowbray som hadde ledet laget til en åttendeplass i Championship forrige sesong. Blackburn startet sesongen allerede i helgen, da de slo Queens Park Rangers 1-0 på Ewood Park på lørdag.

Morton kan få sin debut borte mot Swansea City på lørdag.

Forrige sesong var en annen ung midtbanespiller fra Liverpool på lån i Blackburn. Leighton Clarkson fikk det ikke til, spilte sju kamper, og returnerte til Liverpool i januar.

LÅNT UT:  Tyler Morton skal spille for Blackburn denne sesongen.

LÅNT UT: Tyler Morton skal spille for Blackburn denne sesongen.

– Vi måtte vente tålmodig

Blackburns fotballdirektør Gregg Broughton har snakket med klubbens offisielle nettsider etter at bekreftelsen på låneavtalen hadde kommet.

– Vi måtte vente tålmodig for Tyler, siden han har vært så nær Liverpools førstelag i hele sesongoppkjøringen. Men etter å ha sett hva han gjorde i noen store kamper for Liverpool i fjor, mener vi at han var verdt å vente på, sier Broughton.

– Vi er veldig takknemlige for at Liverpool stoler på oss med å fortsette utviklingen av en spiller som er så høyt verdsatt i klubben, sier han videre. 

Morton skal trene med sine nye lagkamerater for første gang på tirsdag. Han vil kunne spille for Blackburn i både FA-cupen og ligacupen, men ikke i kamper mot Liverpool, skriver Blackburn på nettsidene sine.