Venter hetebølge - innfører drikkepause

Det blir trolig innlagt drikkepause i helgens Premier League-runde.

Med prognoser som viser temperaturer opp mot 33 grader enkelte steder i England i helgen, vil Premier League ta grep for å beskytte spillerne. Ifølge Daily Mail har ligaen bestemt seg for å legge inn drikkepauser i helgens kamper i ligaen. 

Flere klubber skal ha tatt kontakt med ligaens ledelse og bedt om at drikkepauser blir innført, og de virker altså å ha fått grønt lys selv om det offisielle svaret fra Premier League ikke er ventet før torsdag. 

Det blir i så fall første gang siden sommeren 2020 at Premier League innfører obligatoriske drikkepauser for samtlige lag. Da ble kampene spilt midt på sommeren etter at den første koronapausen var over. Vanligvis får spillerne anledning til å kjøle seg ned midtveis i hver omgang. 

Skal klubber få seg en drikkepause i dag må de i utgangspunktet selv kontakte ligaen for å få tillatelse og komme med bevis på at det er meldt mange nok varmegrader til at en slik pause blir vurdert. Denne gangen tar imidlertid ligaen saken i egne hender. 

Det betyr enda flere stopp i spillet etter en åpningshelg der det var lite effektiv spilletid i flere kamper. 

Liverpool møter Crystal Palace på Anfield mandag klokken 21 og slipper nok unna de høyeste temperaturene ettersom kampen spilles såpass sent på kvelden.