Andy Carroll har funnet seg ny klubb, og lot barna velge draktnummeret

Den tidligere Liverpool-spissen har funnet seg ny klubb.

Andy Carroll har vært klubbløs siden han ble frigitt fra West Bromwich 1. juli. Nå har den tidligere Liverpool-spissen signert en kontrakt med Reading frem til midten av januar.

Det blir andre gang på et år at 33-åringen signerer en korttidskontrakt med Reading, som nå ledes av den tidligere Liverpool-kapteinen Paul Ince. Han gikk også der i november i fjor, og scoret to mål på åtte kamper for klubben før han gikk videre til West Bromwich i januar.

Se de to utrolige annullerte målene Carroll scoret for Reading forrige sesong:

Ifølge Daily Mail var Wolverhampton interessert i Carroll, men endte opp med å hente Diego Costa gratis, da Sasa Kalajdzic pådro seg en alvorlig kneskade i debuten sin like etter at vinduet hadde stengt. Carroll har også blitt linket til den iranske klubben Tractor SC.

Han kunne spilt Champions League denne sesongen dersom han ikke hadde feilet den medisinske sjekken i Club Brugge, ifølge rapportene. Der ville han blitt lagkamerat med Simon Mignolet.

Kontroversielt draktnummer

Reading har fått en god start på årets sesong i Championship, og er nummer fire på tabellen, fem poeng bak ledende Sheffield United. Manager Paul Ince var veldig fornøyd med å få spissen på plass.

– Han blir en flott tilvekst for oss. Han har bare vært her i noen dager, men han har vært her før, og er en flott fyr å ha i garderoben, sa Ince til Reading Chronicle

Det mest oppsiktsvekkende med overgangen er kanskje draktnummeret han har valgt. Spissen har valgt draktnummer 2 – et nummer folk flest vil forbinde med høyrebacken på laget. Reading har lagt ut en post på sosiale medier som forklarer hvordan det gikk til, og hvem som har skylda.

I videoen viser Reading en meldingsutveksling med Carroll, der han blir tilbudt flere ulike draktnummer. Han lar barna bestemme, og ender opp med draktnummer 2 fordi det er hans yngste datter Marvel Mae Carroll sin toårsdag. 

Carroll ble Liverpools dyreste kjøp da han kom fra Newcastle for 35 millioner pund på transfer deadline day i januar 2010. Han scoret 11 mål på 58 kamper for de røde, før han ble lånt ut og senere solgt til West Ham.

Etter 34 mål på 142 kamper i West Ham ble han frigitt, og snappet opp igjen av Newcastle, som var klubben han slo gjennom i. Der scoret han ett mål på 43 kamper før han ble frigitt sommeren 2021.