– Det er ingen tvil om hvem som er Serie As dårligste signering

Divock Origi har fått en tøff start på Milan-karrieren etter gratisovergangen fra Anfield i sommer. Det samme gjelder Takumi Minamino, som reiste til Monaco.

Divock Origi forlot Liverpool i sommer på jakt etter en fast plass på laget i AC Milan. Det som skulle bli en fortsettelse av eventyret på Anfield har endt i en vanskelig tid i Italia.

Belgieren har slitt med skader, og spissen har bare spilt sporadisk fra innbytterbenken så langt. Det virker som at Olivier Giroud har endt foran ham i køen på San Siro, og i gårsdagens spalte i Daily Mail slakter den italienske journalisten Alvise Cagnazzo signeringen av 27-åringen.

– Det er ingen tvil om hvem som er den dårligste signeringen i Serie A denne sesongen. Hans tid i AC Milan har vært en katastrofe så langt, åpner Cagnazzo spalten sin med.

Origi spilte ikke for den italienske klubben i oppkjøringen grunnet skade. Han var tilbake mot Udinese den 13. august, men ble igjen skadet før kampen mot Sassuolo et par uker senere. I helgen gikk han glipp av en ny kamp, med en ny skade.

– Spissens første måneder i Italia har vært preget av skader og uflaks, noe som også begrenset hans muligheter på Merseyside. Han er blitt 27 år, og han burde vært på toppen av karrieren, men det ser ut som han allerede er på en nedadgående kurve, fortsetter Cagnazzo.

EDELT METALL: Divock Origi tok med seg flere trofeer fra Anfield, men belgierens Liverpool-karriere var også preget av skader og benkesliting.

EDELT METALL: Divock Origi tok med seg flere trofeer fra Anfield, men belgierens Liverpool-karriere var også preget av skader og benkesliting.

Må imponere snarest

I Liverpool har Origi blitt en kulthelt, men han leverte ikke ekstreme tall for Jürgen Klopp heller. Han endte opp med 22 mål og 10 assist på 107 Premier League-kamper på Merseyside. Det er en statistikk det lukter svidd av.

– I Italia risikerer han at disse tallene blir enda dårligere, og mer lik tallene til en midtbanespiller enn for en spiss, skriver journalisten.

Fotball er ferskvare, men å sette et stempel på Origis overgang allerede i september kan være i tidligste laget. Det er likevel ikke noe Cagnazzo har problemer med å gjøre. Han mener at Milan kan få følelsen av at de gjorde en feil med å signere belgieren. Spissen er også en av de best betalte spillerne i klubben.

– Følelsen rundt Origi er at han har mistet muligheten til å imponere Piolo. Milan-sjefen begynner å forstå hvorfor han forlot Liverpool på en gratisovergang, avslutter Cagnazzo.

Divock Origi og Milan skal møte Dinamo Zagreb på onsdag. 27-åringen er usikker inn mot kampen.

Benksliting og lite spilletid

Det har heller ikke vært en enkel overgang for Takumi Minamino, som også forlot Liverpool i sommer. Japaneren reiste til Monaco for mer spilletid, men enn så lenge virker ikke overgangen å stemme helt for kantspilleren.

Minamino fikk nyte god tillit i starten av sesongen, hvor han blant annet var en del av laget som røk ut av kvalifiseringen til Champions League mot PSV. I ligadebuten var han skadet, og i runde to ble han sittende på benken.

Japaneren startet i et 1-4 tap mot Lens den 20. august, men ble byttet ut allerede etter 55 minutter. Han fikk også starte mot Troyes, men ble da byttet ut til pause. I de to siste serierundene har han blitt sittende på benken. I Monacos Europa League-åpning mot Røde Stjerne startet Minamino, men ble igjen byttet ut tidlig i andre omgang.

Enn så lenge virker ikke gresset veldig mye grønnere på den andre siden for de tidligere Liverpool-spillerne.