Har hentet inn eget team for å komme i form raskere

Arthur gjør alt han kan for å finne kampformen før den hektiske perioden som venter.

Så langt har fangsten kun vært et lite innhopp i løpet av de tre kampene Arthur har vært Liverpool-spiller. Brasilianeren som ble hentet på lån fra Juventus på deadline day hadde ikke spilt et minutt fotball siden mai og jobber nå hardt for å komme i form før en meget hektisk oktober venter for Liverpool. 

26-åringen har imponert Jürgen Klopp og trenerapparatet med sin innstilling. Midtbanespilleren virker å være veldig opptatt av å trene seg opp og bli et alternativ for den tyske manageren. Tirsdag startet han sin andre kamp på tre dager for Liverpools U21-lag. Han ble byttet ut for Jay Spearing etter en time i Papa John's-oppgjøret mot Rochdale, som endte med 1-0-tap på bortebane. 

Nå melder Paul Joyce i The Times at det ikke bare er gjennom spill for U21-laget at Arthur forsøker å komme seg i form. 

Trio hentet inn

Joyce skriver at Arthur har sørget for å hente inn sitt eget lille team i jakten på kampformen. Han har hyret en fysioterapeut, en fitnesstrener og en ernæringsfysiolog som daglig følger opp 26-åringen. De skal ha lagt et intenst treningsprogram for den innlånte spilleren, og Liverpool FC har godkjent opplegget. 

Fysioterapeuten Arthur har hentet inn er Adrian Martinez Castro, mens en fitnesstrener fra det katalanske selskapet Fisiobox også er på plass. Arthur skal ha gode erfaringer med disse fra tidligere, og han har nesten ikke hatt muskelskader i løpet av sin karriere. 

Verdens beste kvinnelige fotballspiller i fjor, Alexia Putellas, jobber også med trenere fra Fisiobox. 

Ernæringsfysiologen Arthur har hanket inn er fra Brasil. Han samarbeider med kokkene på Melwood om et opplegg som skal få brasilianeren i kampform raskt, skriver Joyce. 

Har imponert

Etter tirsdagens kamp snakket U21-manager Barry Lewtas om Arthur i et intervju med James Pearce i The Athletic

Lewtas bekreftet at det er Arthur selv som har bedt om å få spille kamper for U21-laget. 

– Han ønsker å komme i form og hadde ikke behov for å ta fri. Dette er hans eget initiativ, og det viser hvor profesjonell han er. Han har dessuten vært strålende med de unge guttene. Han visste nok ikke hvor vi skulle i kveld - bare at det var kamp! Han har vært strålende på trening i oppladningen til kamp også, sier Lewtas. 

– Han snakker ikke scouse og jeg snakker ikke portugisisk, men ut fra kroppsspråket kan du se at han ønsker å være med og bidra. Han har virkelig omfavnet denne muligheten, sier Lewtas. 

Liverpools U21-lag spiller ikke kamp før neste lørdag, mot Arsenal. Samtidig spiller førstelaget kamp mot Brighton på Anfield, og Arthur håper nok å være med i den kamptroppen.