I fjor scoret han på Anfield. Nå er han syk og kan ikke spille

Brighton må unnvære viktig spiller som har ligget flere dager på sykehus i Zambia.

Roberto De Zerbi skal lede Brighton for aller første gang, når laget fra sydkysten gjester Anfield lørdag ettermiddag. Det må han gjøre uten Enock Mwepu, som scoret Brightons første mål i 2-2-kampen på Anfield i fjor. Men det er også gode nyheter på skadefronten for den ferske Brighton-manageren.

Under sin pressekonferanse fredag uttalte De Zerbi at han nesten har en fulltallig tropp å velge fra, med et par unntak. 

Lamptey og Lallana trener igjen, og får antagelig en plass på innbytterbenken

Tariq Lamptey spilte ikke for Ghana i 1-0-seieren over Nicaragua på tirsdag, etter at han kjente på noe under oppvarmingen foran en av treningsøktene før kampen.

Adam Lallana har vært ute med en lyskeskade de siste ukene, men både han og Lamptey er tilbake i trening nå. Ingen av dem vil nok starte kampen på Anfield, men begge vil sannsynligvis sitte på benken.

– Lallana trente med troppen og førstelleveren i dag. Jeg tror ikke han kan starte, men han føler seg i bra form. Lamptey trente for første gang i går. Han føler seg bra, men jeg tror ikke han kommer til å starte kampen, sa De Zerbi.

Ble syk på landslagsoppdrag

For Mwepu er det altså dårligere nyheter. 24-åringen var i Zambia-troppen som møtte Mali, men han ble syk etter å ha reist til hjemlandet. Midtbanespilleren har ligget flere dager på sykehus, og De Zerbi bekreftet at han ikke er aktuell for kampen på Anfield.

– Mwepu er utilgjengelig. Vi venter på nyheter om ham, for han er et stort tap for oss. Alle andre er i god forfatning.

Liverpool - Brighton spilles på Anfield lørdag klokken 16.00, og blir sendt direkte på V Sport PL og Viaplay.