«Joel Matip vil være tilbake i startoppstillingen»

Joel Matip var spilleren som Liverpool stilte med på pressekonferansen før kampen mot Ajax, noe som er en klar indikasjon på at midtstopperen også vil være i startoppstillingen.

Velinformerte Paul Joyce i The Times slår også fast at Matip vil være tilbake i startoppstillingen mot Ajax, etter at tysk-kameruneren erstattet Joe Gomez i pausen i forrige kamp, 4-1-tapet for Napoli.

Dermed vil forsvarsrekka trolig bestå av Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Virgil van Dijk og Kostas Tsimikas når Liverpool-spillerne løper ut på Anfield-gresset i kveld.

Skottenes kaptein får en ufrivillig pause

Andy Robertson har som kjent pådratt seg en skade i venstre kne, og vil da sannsynligvis bli avløst av grekeren.

Robertson vil også gå glipp av Skottlands tre landskamper i andre halvdel av september. To Nations League-kamper mot Ukraina og en mot Irland.

Jürgen Klopp sa på sin pressekonferanse foran kveldens kamp at Robbo ikke er 100 prosent, og at han følte på noe i kneet veldig sent i kampen mot Napoli, i det 93. minutt eller noe slikt. Og han følte også på skaden neste dag. 

– Han er ute minst til etter landskampene, sa Klopp.

Et lyspunkt er det imidlertid at Fabio Carvalho er tilbake i full trening etter lårhønen han fikk mot Everton nylig. Curtis Jones vil imidlertid fortsatt være ute.

– Curtis er ikke tilgjengelig. Fabio trente søndag, og vil være tilgjengelig, sa Klopp. 

Liverpool må klare seg uten Jordan Henderson (hamstring), Naby Keita (muskel), Ibrahima Konate (kne), Alex Oxlade-Chamberlain (muskel), Calvin Ramsay (rygg), Caoimhin Kelleher (lyske) og Kaide Gordon (bekken).

Tre som kan få plass i startoppstillingen

Thiago Alcantara var tilbake og spilte den siste halvtimen mot Napoli, etter å ha vært på sidelinjen i en måned med en hamstringskade. Han kan være tilbake fra start i kveld. En annen som kan få sjansen fra start ifølge Paul Joyce er Darwin Nunez. Diogo Jota banker også på døren for å få starte. 

Trent Alexander-Arnold vil spille sin europacupkamp nummer 50 for Liverpool i kveld, og blir dermed den 26. spilleren i klubbens historie til å nå den milepælen. Han vil samtidig bli den yngste spilleren i klubbens historie til å gjøre det, bare 23 år og 341 dager gammel.

Ajax har med seg en tropp på 24 spillere til Merseyside. De må klare seg uten trioen Owen Wijndal, Mohamed Ihattaren og Francisco Conceicao. Forsvarsspilleren Calvin Bassey har reist med troppen til Liverpool, selv om han måtte ut med skade sent i Ajax sin seier over Heerenveen i helgen.

– Vi skal stille med det beste laget vi kan, lovet manager Alfred Schreuder til pressen mandag. 

Liverpool - Ajax spilles på Anfield tirsdag klokken 21.00, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.