Karius har signert for Newcastle

Newcastle United bekrefter at Loris Karius er klar.

1. juli ble Loris Karius frigitt fra Liverpool, etter at kontrakten hans gikk ut. Det siste året hadde spilleren kun trent, etter at han ikke klarte å finne seg en ny klubb.

Han har vært klubbløs frem til nå – og nå har Newcastle United bekreftet at han har signert. Like før overgangsvinduet stengte ble Martin Dubravka sendt på lån til Manchester United. Andrekeeper Karl Darlow er skadet, og det har vært tynt i rekkene bak sommerkjøpet Nick Pope.

Karius vil gå inn som backup på St. James’ Park.

– Jeg er spent. Det er et flott prosjekt å være en del av. Jeg brukte ikke lang tid på å ta avgjørelsen, og jeg gleder meg til å bli kjent med alle og komme i gang, sier han i det første intervjuet med NUFC TV.

Tilbake i Premier League

Karius har stått 29 kamper i Premier League for Liverpool. Han fikk aldri flere kamper for klubben etter marerittkampen i Kyiv 26. mai 2018.

Nå gleder han seg over at han er tilbake i Premier League.

– Det å komme tilbake til Premier League, som er verdens beste liga. Newcastle har en god trener, de bygger noe spennende, spiller god fotball, og jeg følte at det var riktig prosjekt for meg å være del av. Jeg skal gi mitt beste for å hjelpe klubben fremover, sier han.

– Alt har skjedd veldig raskt. Jeg måtte ta en avgjørelse raskt, men det føltes riktig fra første stund.