Liverpools keepertrener fikk bot og utestengelse

John Achterberg var en av flere som stod i sentrum av tumultene etter Carvalhos overtidsscoring mot Newcastle. Nå må han se en kamp fra tribunen.

Det så lenge ut som Liverpool skulle spille en ny, skuffende kamp mot Newcastle i slutten av august, men plutselig, 98 minutter på overtid, smalt Carvalho ballen i nettmaskene etter en corner.

Anfield eksploderte og supporterne kastet seg rundt hverandre, men det ble også hett nede på sidelinjen, men av helt andre grunner. I sekundene etter scoringen fikk vi se Liverpool og Newcastle benk, med flere trenere i front, gå i tottene på hverandre. Flasker ble kastet og skjellsord ble utvekslet.

Nå har dommen fra FA kommet etter tumultene på sidelinjen. Liverpools keepertrener John Achterberg må betale 7000 pund i bot og stå over en kamp for sin rolle på sidelinjen. Newcastle-trener Daniel Hodges må også stå over en kamp, og betale 6000 pund i bot. Det vil komme frem på et senere tidspunkt hvorfor de to trenerne har fått ulike bøter.

Du kan lese hele FAs begrunnelse under. 

I 2018: John Achterberg har vært en del av klubbens trenerteam i en årrekke. Her er han sammen med tidligere Liverpool-keeper Simon Mignolet.

I 2018: John Achterberg har vært en del av klubbens trenerteam i en årrekke. Her er han sammen med tidligere Liverpool-keeper Simon Mignolet.

«John Achterberg og Daniel Hodges innrømmet begge at oppførselen deres i det 98. minutt var upassende, og Liverpool FC-treneren aksepterte også at han bruke fornærmende ord og gester.»

«En uavhengig reguleringskommisjon har bøtelagt Liverpool FC og Newcastle FC-trenerne henholdsvis 7000 og 6000 pund, utestengt dem fra sidelinjen i en kamp og advardt dem om deres fremtidige oppførsel.»

«De skriftlige begrunnelsene for disse sanksjonene vil bli offentliggjort etter hvert.»

FAs offisielle uttalelse, gjengitt av Liverpool Echo.