Lover VAR-bedring når Webb er på plass

Howard Webb er mannen som skal på skikk på dømmingen i Premier League.

Forrige helg ble det nok en runde med kontroversielle VAR-avgjørelser i Premier League, og dommerforeningen PGMOL måtte gå ut og beklage to feil som ble gjort av videodommer sammen med hoveddommer ute på banen. Begge feilene dreide seg om annullerte scoringer, og det kostet Newcastle en seier hjemme mot Crystal Palace samtidig som West Ham ble snytt for en utlikning borte mot Chelsea. 

West Ham-manager kalte avgjørelsen skandaløs mens Newcastle klagde inn dommerne til både Premier League og PGMOL. Svaret de har fått skal ifølge The Times ha vært dette: 

Alt blir bedre når Howard Webb kommer. 

Tar over før året er omme

«Newcastle har fått forsikringer som har roet ned misnøyen med dommeravgjørelser i sine kamper, og et viktig element skal være Webbs ankomst», skriver avisen. 

Den tidligere toppdommeren er nå dommersjef for MLS i USA, men vil ta over når Mike Riley gir seg som sjef i PGMOL. Webb vil begynne i sin nye jobb når kontrakten i USA går ut i utgangen av november.

Bagrunnen for at Webb blir sett på som en nøkkel for å få skikk på dommerne og VAR-bruken i Premier League er noen nye ideer han vil komme med. Han har hatt stor suksess med å innføre VAR i MLS, der han blant annet har fått skryt for å praktisere mye åpenhet rundt avgjørelsene i form av et fast ukentlig innslag på Youtube. 

Han har også jobbet for at seere skal få innsyn i diskusjonen mellom dommerne underveis i kamper, men dette virker å være et stykke unna.

Webb skal også være en forkjemper for å bruke VAR-skjermen mer enn det som gjøres i dag, og for at dommeren skal kunne stå på sin avgjørelse også etter å ha sett bildene om igjen.