Slik skal dronningen hedres i Premier League til helgen

Liverpool er en av seks Premier League-klubber som ikke har kamp denne helgen.

Chelsea og Rangers hadde begge bedt om å spille nasjonalsangen før sine Champions League-kamper denne uken, og fått ønsket avslått. En slik henvendelse kom ikke fra Liverpool.

Samtidig valgte UEFA å droppe Champions League-hymnen i kampene der britiske lag var involvert. Men fotball ble spilt, og det skal også skje til helgen, når sju av ti Premier League-kamper skal gå som planlagt.

Unntakene er Brighton - Crystal Palace, på grunn av arbeid på jernbanen – samt Chelsea - Liverpool og Manchester United - Leeds på grunn av logistikk og sikkerhetshensyn, da politiressursene trengs til dronningens begravelse på mandag.

Nå har Premier League gått ut med sine planer for hvordan dronningen skal hedres. 

Stillhet, nasjonalsang og applaus

Premier League melder at supportere skal holde et minutts stillhet før kampene i helgen.

Før tirsdagens kamp mellom Liverpool og Ajax var det ikke oppgitt som et minutt, men et øyeblikks stillhet – selv om en journalist fra den konservative avisen The Telegraph hevdet det skulle være et minutt der også.

Etter stillheten, skal nasjonalsangen «God save the King» synges på Premier League-arenaene. Det skal vises bilder av dronning Elizabeth på storskjermene og reklameskiltene rundt om på stadionene, og flagg skal være på halv stang. I det 70. spilleminutt skal det være applaus for dronningens 70 år på tronen.

lfølge Miguel Delaney i The Independent har managerne blitt oppfordret til å bruke dress for helgens Premier League-runde, og lede lagene ut på banen slik en har sett i cupfinaler. 

Dette er kampene som skal spilles:

Fredag:
Kl. 21.00: Aston Villa - Southampton
Kl. 21.00: Nottingham Forest - Fulham

Lørdag:
Kl. 13.30: Wolverhampton - Man City
Kl. 16.00: Newcastle - Bournemouth
Kl. 18.30: Tottenham - Leicester City

Søndag:
Kl. 13.00: Brentford - Arsenal
Kl. 15.15: Everton - West Ham

Liverpools bortekamp mot Chelsea har så langt ikke fått ny dato.