Spanjolen som irriterte Jürgen Klopp skal dømme Napoli mot Liverpool for andre gang

Spanske dommere skal ta hånd om Liverpools første gruppespillkamp i Champions League denne høsten, borte mot Napoli. Og det blir et kjent fjes for begge lag.

Den spanske dommeren Carlos del Cerro Grande var nemlig mannen som dømte lagene sist de møttes, i gruppespillet på Anfield i november 2019, i en kamp som endte 1-1. 

Den spanske dommeren irriterte Liverpools manager og spillere flere ganger i den kampen, inkludert ved åpningsmålet fra Dries Mertens, som spanjolen lot få stå selv om Virgil van Dijk skulle hatt et frispark i forkant av scoringen.

Jürgen Klopp fikk gult kort etter å ha gitt klart uttrykk for at han var misfornøyd med dommeren, som stykket opp kampen noe voldsomt. 

– Ikke gjør det, var det jeg sa til dommeren, fortalte Klopp da han ble spurt hvorfor han fikk det gule kortet.

– Han stoppet kampen to ganger, og gjorde alt for mye ut av ting. Begge lag kunne ha satt i gang spillet kjapt, men to ganger tillot han ikke lagene å gjøre det, fordi han hadde ting å si til spillerne. Jeg spurte ham hvorfor han gjorde dette, og ba ham ikke gjøre det mer. Da fikk jeg det gule kortet. 

Virgil van Dijk var heller ikke imponert

Virgil van Dijk var heller ikke spesielt imponert over spanjolen, som han mente burde ha annullert Napolis mål.

– Han felte meg, og jeg skulle hatt frispark. Dommeren hadde ingen god dag, slo nederlenderen fast. 

Del Cerro Grande har dømt bare en annen Liverpool-kamp, og det var da Jürgen Klopps menn ble slått 2-0 av italienske Atalanta på et folketomt Anfield i gruppespillet i 2020/21.